Haberler

Şırnak'ta Pamuk ve Buğday Tarlalarında Denetim

Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç ve beraberindeki teknik heyet, Silopi-Cizre karayolundaki buğday ve pamuk tarlalarında denetim yaptı, çiftçilere bilgi verdi.

Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç ve beraberindeki teknik heyet, Silopi- Cizre karayolundaki buğday ve pamuk tarlalarında denetim yaptı, çiftçilere bilgi verdi.

Kılıç, amaçlarının çiftçilerin ürünlerini yerinde görmek, eksikleri ve yanlışları birebir üreticiyle tespit edip onları bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Bölgede son yıllarda pamuk ekiminde azalma görüldüğünü dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Biz de üreticimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla sahaya indik. Çiftçimizin tarlasındaki muhtemel sorunlarını görmek ve teknik bilgi aktarmak için buraya gelmiş bulunuyoruz. Şırnak'ta çok küçük projelerle büyük hedeflere varabiliriz. Hayvancılık, bitkisel ürün ve meyvecilik alanında çok büyük potansiyelimiz var, bunları hayata geçirmek istiyoruz."

Bölgenin zor ve ağır şartlardan geçtiğini belirten Kılıç, Şırnak'ın birkaç yıl içinde terörle değil, tarım ve hayvancılıkla sesini duyuracağına inandığını söyledi.

Çiftçilerden Yunus Yıldız da denetimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Müdür bey yaptığı ziyaretle bizi pamuk ekimi hakkında bilgilendirdi. Tarlamızda bir sorunun olmadığını, pamuklarımızın sağlıklı olduğunu teknik arkadaşlar söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Silopi Şırnak Cizre Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title