Haberler

Şırnak'ta Orman Yangınına Köylüler Müdahale Ediyor

Güncelleme:

Şırnak'ın Balveren beldesi yakınlarındaki dağlık alanda 3 gün önce başlayan orman yangınını köylüler kendi imkanıyla söndürmeye çalışıyor.

Şırnak merkez Balveren Beldesi yakınlarındaki dağlık alanda 3 gün önce başlayan orman yangınını köylüler kendi imkanıyla söndürmeye çalışıyor.

Balveren Beldesi yakınlarındaki Uşaklı ve Bardaklı Mezraları'nın bulunduğu dağlık bölgedeki ormanlık alanda 3 gün önce yangın çıktı. Çıkın nedeni belli olmayan yangında köylülerin meyve ağaçlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce ağaç yandı. Şırnak Orman Şefliği'ne bağlı ekiplerin ilk gün yangına müdahale ettiğini, ancak daha sonra arazinin sarp yapısının araçla müdahaleye imkan vermediği belirtildi. Yeterli müdahalenin yapılamadığı için yangını söndüremediklerini belirten köylüler, "Biz üç günden beri iftarımızı açar açmaz, yangına müdahale ediyoruz. Ancak gündüzleri Orman görevlileri gelip burada müdahale etseydi yangın büyümezdi" dedi.

Yangını söndürme çalışmalarına katılan Mustafa Ayas, yetkililere tepki göstererek, "Orman Şefliği bize sahip çıkmıyor. Biz üç günden beri söndürmeye çalışıyoruz ancak biz de çok yorulduk. Ne arazimiz kaldı, ne armutlarımız kaldı, ne bıttım ağaçlarımız kaldı. Hiç bir şey kalmadı bölgede. Yaklaşık 5 kilometrekarelik arazimiz yandı. Eğer müdahale edilmezse 20 kilometrekarelik alandaki ağaçların tümü yanar. Ramazan ayıdır, biz oruçluyuz müdahale edemiyoruz. Ancak iftardan sonra gelip müdahale edebiliyoruz. Biz mağduruz, orman müdürlüğün imkanları var, bir kepçe ya da bir dozerle yangının önüne bir set çekerek yangını kontrol altına alabilir. Ancak bize yardım etmiyorlar" iddiasında bulundu. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balveren Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title