Haberler

Şırnak'ta Kar Yağdı, 50 Araç Mahsur Kaldı

Güncelleme:

Şırnak'ta dün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Şırnak-Siirt karayolu, karayolları ekiplerinin devam eden çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Şırnak'ta dün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Şırnak- Siirt karayolu, karayolları ekiplerinin dün başlayan ve bugün öğlen saatlerine kadar devam eden çalışma sonrasında ulaşıma açıldı. Siirt- Şırnak karayolunda dün akşamdan beri mahsur kalan yaklaşık 50 araca, bugün öğlen saatlerinde ulaşılabildi. Şırnak merkeze yılın ilk karı dün yağarken, Şırnak- Siirt arasındaki karayolunun da ulaşıma kapanmasına yolaçtı. Kar yüzünden dün akşamdan yolda mahsur kalan 50 araca, Karayolları 94'üncü Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışma sonrasında bugün öğlen saatlerinde ancak ulaşılabildi.

Şırnak-Eruh arasındaki yolun 30'uncu kilometresinde bulunan Birine mevkiinde, dün gece yoğun kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Karayolu 94'üncü Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışması sonucu yol bugün öğlen saatlerinde ancak ulaşıma açılabildi. Yolda mahsur kalan araç sürücülerinin çoğu kar lastiği ve zincirsiz yola çıktığı görülürken, kayan araçlar karayolu ekipleri ve vatandaşların çabasıyla kurtarıldı.

Yolda mahsur kalan kamyon şoförü Şehmuz Belge, bölgenin sahipsiz olduğunu belirterek, En ufak kar yağışında yollar kapanıyor. Buraya kimse sahip çıkmıyor. Burası sahipsiz ve dün akşamdan beri mahsur kalmışız kimse gelip sormadı, yolu açmadı dedi.

Siirt'ten gelerek Şırnak'a gitmeye çalışan Ömer Ecevit ise karayolunda 5 saat mahsur kaldığını belirtirken, dün akşamdan beri mahsur akalan araç sürücülerinden Resul Göktaş ise, Dün akşamdan beri ben Birine mevkisinde mahsur kalmışım. Hani bu hizmetmidir Siirt'en Şırnak'a gidiyorum, ben bir şey anlamadım. Dün akşamdan beri Siirt Karayolu'nu arıyoruz, bizi Cizre'ye yönlendiriyorlar. Bize diyorlarki, 'Ankara'yı arayın.' Ben Ankara'yı nerde arayacağım' diye tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title