Haberler

Şırnak'ta, Kanadı Kırık Kızıl Şahin Bulundu

ŞIRNAK'ın Beytüşşebbap İlçesi'nde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, tedavi amaçlı Şanlıurfa Orman Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

ŞIRNAK'ın Beytüşşebbap İlçesi'nde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, tedavi amaçlı Şanlıurfa Orman Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

Beytüşşebbap İlçesi'nde bir vatandaş tarafından bulunan ve kanadı kırık Kızıl Şahin, Beytüşşebbap İlçe tarım Müdürlüğü'ne teslim edildi. Buradan da Şırnak Orman Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube'sine getirildi. Yapılan incelemelerde kanadında kırık tespit edilen Kızıl Şahin, burada yapılan kontrollerden sonra bugün Şanlıurfa Orman ve Su işleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Orhan Kalay, Beytüşşebap'ta bir vatandaşın bulduğu Kızıl Şahin'in kanadında kırık olduğunu belirterek, "Dün bize geldiğinde kanadında kırık tespit ettik. Gerekli veterinerlik kontrollerini yaptırdık. İyi besleniyor, beslenmesinde bir sıkıntı yok. Tedavisinden sonra inşallah tekrar doğaya salacağız. Vatandaşlarımız yaralı hayvanlar bulduklarında doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüğüne ulaştırmalarını istiyoruz. Bize 0 486 216 6495 numaralı telefonlardan ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Hem vurmamaları, hem de yaralı hayvanları bulduklarında tedavi amaçlı bize ulaştırmalarını konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz vatandaşlarımızdan. Kanadı kırık Kızıl Şahin, tedavi amaçlı Şanlıurfa'daki bölge müdürlüğümüze göndereceğiz. Orada tedavi edilecek Kızıl Şahin, kimseye ihtiyaç duymadan uçabilecek ve beslenebilecek duruma gelirse doğaya bırakılacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title