Haberler

Şırnak'ta Kaçakçılar Helikopterden Görüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın denetleme ve incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Uludere'ye gittiği sırada, yaklaşık 70 katırla sigara kaçakçılığı yapıldığına tanık olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın Türkiye-Suriye sınırında denetlemelerde bulunmak için helikopterle Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı'na, buradan da karayoluyla Uludere İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte Uzungeçit'e intikal ederken, Uludere Sapaca Mahallesi yol ayrımında yaklaşık 50-70 katırın, yüksük olarak Sapaca Mahallesi istikametine gittiği gördüğünü açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Boş katırların kaçak malzemeyi taşımak üzere gittiği değerlendirilerek, katırlar takip edilmiş, Uludere- Uzungeçit yolunun yaklaşık bir kilometre kuzeyinde, dağlık alanda araçlardan sigaraların boşaltıldığı tespit edilmiştir. Yapılan müdahale esnasında, kaçakçılar katırların üzerinde bulunan yükleri arazideki vadi ve derelere boşaltmak suretiyle, katırları serbest bırakmış, kendileri ise bölgeden kaçmışlardır. Arazide yapılan aramada dere ve vadi tabanlarında 98 bin paket sigara ele geçirilmiş, ancak taşıma imkanı olmadığından Uludere Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla, ele geçirilen kaçak sigaralar arazide yakılarak yerinde imha edilmiştir.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Ayrıca yol üzerinde ve yakın civarında bulunan 35 bin paket kaçak sigara, araçlara yüklenmek suretiyle Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilerek muhafaza altına alınmıştır. Olayın duyulması üzerine, Uludere İlçesi'nden yaklaşık 50-60 kişi bölgeye gelerek, askeri birliklere sözlü olarak tepki göstermiş, ancak herhangi bir taşkınlık meydana gelmemiştir. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam etmektedir." - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Uzungeçit Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title