Haberler

Şırnak'ta İlk Defa Belde ve Köylerde Ygs'ye Girdiler

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre İlçesi'nde gireceği YGS sınav merkezleri, güvenlik gerekçesiyle değiştirilmesinin ardında bugün yapılan YGS'de öğrenciler ilk defa köy ve beldelerdeki orta ve ilköğretim okullarında sınava girdi.

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre İlçesi'nde gireceği YGS sınav merkezleri, güvenlik gerekçesiyle değiştirilmesinin ardında bugün yapılan YGS'de öğrenciler ilk defa köy ve beldelerdeki orta ve ilköğretim okullarında sınava girdi. Türkiye genelinde olduğu gibi bugün YGS Şırnak merkez, belde ve ulaşımı kolay olan köy okullarında da yapıldı. İlk defa belde ve köy okullarında yapılan sınavda jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, okullarda sınava giren öğrencilerin üstleri arandı. Şırnak merkez Özveren Köyü'nde bulunan orta ve ilkokulda sınava giren öğrenciler, genelde sınavın heyecanlı ve zor geçtiğini söyledi. Öğrencilerden Metin Yumak, güzel köy havasında girdiği sınavının da iyi geçtiğini ancak bazı sorularda zorlandığını dile getirdi.

Silopi'den gelen öğrenci velilerinden Mahmut Elçi de, "Başta duyunca çok tedirgin olduk. Neden merkez değil de, köy? Ama çok şükür, biz buraya geldik. Köyü gördük, kokuyu aldık. Önyargımız kırıldı. Çok şükür güzel bir köy ama tabi ki ister istemez, bölgenin insanı olarak, şehir merkezinde olsaydı belki daha farklı olurdu diye düşünüyorum. Ama köy de güzel, iyi yani sıkıntı yok çok şükür" dedi. Sınava giren öğrencilerden Bilnaz Uğur ise sınav öncesinde heyecanlandığını ve sınav süresince bu heyecanın devam ettiğini belirterek, "Sınavda heyecan vardı. Geçen yıla göre çok heyecanlıydım. Cizre'den geldim buraya. Elimizden geleni yaptık. Sonuçlara bağlı. Rahattı, çok iyiydi. Zaten Cizre'den geldiğimiz için sıkıntılı oldu. Yerleşme falan sıkıntı oldu ama iyiydi. Bir ses gelmiyordu, o yönden iyiydi. Cizre'de olmasını daha çok istiyordum. heyecanlıyım, şimdi bile konuşamıyorum" diye konuştu. Cizre'den gelen velilerden İdris Cabadak ise, uygulamanın yanlış olduğunu savunarak, "Yanlış bir uygulama. Cizre'den kalkıp Şırnak'a gelmek, hem ulaşım sıkıntısı, ondan sonra buraları bilmememiz. Öğrencileri sabahın erken saatlerinde buraya getirmek, yerleşim sıkıntısı olması. Yani çok büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Cizreli öğrencilere kesinlikle yanlış bir uygulama yapıldı. Son derece haksız bir uygulama oldu, bunu kınıyorum. Ulaşımı nasıl sağlayacaklar? Her öğrencinin durumu var mıdır ki? Cizre'den kalkıp özel araba tutsun kendilerine. Bunu milli eğitim düşünmüyor mu? Sabah ben köyü bulur muyum, ulaşım sağlanır mı? Otobüs var mı? Dolmuş var mı? Böyle bir sıkıntı stres içine girmiştim. Benim öğrencim, ben getirmeseydim sıkıntı olacaktı. Bir de kız öğrenci, köye nasıl gelecek? Çok sıkıntılı oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Silopi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title