Haberler

Şırnak'ta İlk Defa Belde ve Köylerde Ygs Yapılacak

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre İlçesi'nde gireceği YGS sınav merkezleri, güvenlik gerekçesiyle değiştirildi.

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre İlçesi'nde gireceği YGS sınav merkezleri, güvenlik gerekçesiyle değiştirildi. Cizre İlçesi'nde yapılamayan YGS, Şırnak merkeze bağlı ulaşımın kolay olduğu belde ve köylerde yapılacak.

6-7 Ekim olaylarının ardında Cizre İlçesi'nde kazılan hendekler ve güvenlik nedeniyle, daha önceki yıllarda Cizre'de yapılan LGS sınavı bu yıl yapılmayacak. Daha önce Ankara ÖYSM genel merkezinden gelen bir yetkili ile Şırnak'taki ÖYSM yetkilileri, Şırnak merkeze bağlı belde ve köylerde dolaşarak burada sınavın yapılabileceği köy ve beldeler belirlendiği öğrenildi.

Ulaşımın kolay olduğu Kumçatı Beldesi, Balveren Beldesi ile Özveren, Geçitboyu, İkizce ve Toptepe köylerinde bulunan ilkokul ve ortaokullarda YGS yapılacak. Uludere yolu üzerinde bulunan Balveren Beldesi kent merkezine 10, Geçitboyu Köyü 8, Özveren Köyü 2 ile Cizre yolu üzerinde bulunan Kumçatı Beldesi 15, İkizce Köyü 10 ve Toptepe Köyü 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kumçatı Beldesi Şırnak Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title