Haberler

Şırnak'ta Elektrik Kesintilerini Düşürmek İçin Çalışma Başlatıldı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından elektrik kesintilerini düşürmek için yapılan çalışmalar vatandaşların taktirini topladı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından elektrik kesintilerini düşürmek için yapılan çalışmalar vatandaşların taktirini topladı. Şehirde yaşanan büyük arızaların giderilmesi vatandaşları memnun etti.

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Rıza Oğlak, bahar aylarının şebekeden çekilen yük ile arıza sayısı ve sürelerinin minimum olduğu iklim olduğunu belirterek, bu ayların arazi şartları bakımından bakım onarım yapılacak en uygun mevsimler olduğunu söyledi. Oğlak, "Şırnak'ın enerji ihtiyacını kesintisiz olarak karşılamak ve aşırı yüklenme sonucu oluşan arızalara en kısa ve etkin sürede müdahale etmek istiyoruz. Özellikle kış aylarında müşterilerimizin çoğu ısınma ihtiyacını elektrikle temin etmek istemeleri ve kaçak elektrik kullanımından ötürü talep gücünün kurulu tesislerimizin çok üstünde bir talep olduğundan trafo ve panolarımızda arızalara, yanmalara ve tel kopmalarına sebebiyet vermektedir. Mevcut sistemimizi daha da güçlendirmek amacıyla, şebeke çalışmalarına ağırlık verilmektedir" dedi.

DEDAŞ İşletme Müdürü Kemal Kaçkin ise, Şırnak'ta yapılan veya yapılacak çalışmaların önceden abonelere duyurulduğunu ve daha sonra ekiplerin çalışmalara başladığını söyledi. Kaçkin, "Şırnak merkez Yeni Mahalle Yaşamkent sitesi altında bulunan ve Şırnak merkezi ile Uludere fiderini besleyen enerji nakil hattında bugün 12: 00 -15: 00 saatleri arasında çalışma yapılacağını daha önceden duyurmuştuk. Yerinde yaptığım kontrollerde arıza onarım ve bakım ekiplerimiz tarafından özverili bir şekilde gerekli çalışmalar yapılmış saat 13: 50 civarında tüm fiderlere enerji verilmiştir. Bakım onarım çalışmaları kapsamında Şırnak ve bağlı ilçe, belde ve köylerde programlı kesintiler yapılmaya devam edilecektir" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title