Haberler

Şırnak'ta Disk-genel İş, Kesk Bileşenleri, Ses ve Ttb Grevde

Ankara’da meydana gelen ve 97 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör eylemini protesto etmek için Şırnak’ta bulunan sendikalar 2 günlük greve gidiyor.

Ankara'da meydana gelen ve 97 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör eylemini protesto etmek için Şırnak'ta bulunan sendikalar 2 günlük greve gidiyor.

KESK bileşenleri kurum binasında, DİSK-Genel İş Sendikası Şırnak Belediyesi önünde, SES ve Tabipler Odası üyeleri ise Şırnak Devlet Hastanesi önünde 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Ankara'da meydana gelen ve 97 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör eylemini protesto etmek için sendikalar 12-13 Eylül tarihlerinde grev kararı aldı. Grev kararı sonrası KESK Bileşenleri kurum binasında toplandı. KESK bileşenleri adına açıklamada bulunan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi Eş Başkanı Derya Didare Erdem, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. 11, 12 ve 13 Ekim günleri hep birlikte yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de iş bırakıyoruz" dedi.

DİSK-Genel İş Sendikası ve Tüm-Bel Sen sendikaları üyeleri ise Şırnak Belediyesi önünde bir araya geldi. Burada patlamada hayatını kaybedenler anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra DİSK-Genel İş Sendikası üyesi Sabır Ertak açıklama yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Türkiye Tabipler Odası üyeleri de 2 günlük iş bırakma eylemine destek verdi. İş bırakma eylemine katılan doktorlar ve hastane çalışanları Şırnak Devlet Hastanesi önünde oturma eylemi başlattı. SES ve TTB adına açıklamada bulunan Beyin Cerrahi Uzmanı Halil Olgun Peker, "İki gün önce binlerce kişi Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Türkiye'nin dört bir yanından; Emek, Barış, Demokrasi diye haykırmak için; işçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesini duyurmak için; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için; her türlü baskı, şiddet ve zorbalığa karşı özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak; çatışmadan, ölümden medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere "Dur" demek için yola çıkmış ve Ankara Garı önünde buluşmuştuk. Mitingin Ankara Valiliği'ne bildirimi yapılmıştı. Mitingimiz barışçıldı; orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde kana buladılar bu tabloyu. Yüzü aşkın canımız gitti. 400'e yakın canımız yaralandı" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Türk Tabipleri Birliği Şırnak Belediyesi Tabipler Odası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title