Haberler

Şırnak'ta Cudi Dağı Eteklerindeki Çadırlar Polis Tarafından Söküldü

ŞIRNAK'ta, terör örgütü PKK'nın bazı mahallelerde kazdığı hendek ve kurduğu barikatların kaldırılması için 14 Mart'ta başlayan operasyonlar kapsamında kenti terk ederek Cudi dağı eteklerinde kurdukları çadırda yaşayanların çadırları, bugün güvenlik gerekçesiyle söküldü.

ŞIRNAK'ta, terör örgütü PKK'nın bazı mahallelerde kazdığı hendek ve kurduğu barikatların kaldırılması için 14 Mart'ta başlayan operasyonlar kapsamında kenti terk ederek Cudi dağı eteklerinde kurdukları çadırda yaşayanların çadırları, bugün güvenlik gerekçesiyle söküldü. HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, çadırların zorla söküldüğünü ve yaşayanlara gidecekleri yer konusunda bir alternatif sunulmadığını söyledi.

Şırnak kent merkezinde 14 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağı devam ederken, kenti terk eden ancak gidecek yerleri olmadığından Cudi dağı eteklerinde kurdukları çadırlarda yaşayan yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğu çadırlar, bugün güvenlik güçleri tarafından söküldü. Şırnak Valiliği'nin burada kalanlara 3 gün önce çadırları güvenlik gerekçesiyle sökmeleri için tebligat yaptığı belirtilirken, verilen süre içinde çadırlar sökülmediğinden bugün çok sayıda polis zırhlı araçlar ve TOMA eşliğinde çadırların bulunduğu bölgeye gitti. Bazı aileler getirdikleri araçlara eşyalarını taşırken, bazılarının çadırları ise polisler tarafından söküldü.

Yaşananları sosyal medya üzerinden görüntülü olarak yayınlayan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip burada çadırlarda yaşayan insanların artık evlerinin yıkılması nedeniyle gidecek bir yerlerinin olmadığını ve çadırlarını zorla söken devlet tarafından kendilerine hiçbir alternatif sunulmadığını ileri sürdü.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aycan İrmez 14 Mart Cudi PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title