Haberler

Şırnak'ta Çatışmalar İki Mahallede Yoğunlaştı

Şırnak'ta, ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve bununla birlikte başlatılan operasyonlar devam ederken, yüzde 93'ü PKK'lı teröristlerden arındırılan kentte, çatışmaların 2 mahallede yoğunlaştığı belirtildi.

Şırnak'ta, ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve bununla birlikte başlatılan operasyonlar devam ederken, yüzde 93'ü PKK'lı teröristlerden arındırılan kentte, çatışmaların 2 mahallede yoğunlaştığı belirtildi. Güvenlik güçleri, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde PKK hedeflerini ağır silahlarla yoğun ateş altına aldı.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla asker ve polisin müşterek 14 Mart'ta başlattığı 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu' sürüyor. Köy korucularının da destek verdiği operasyonlarda PKK'lıların Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde sıkıştırıldığı, 4 koldan ilerleyen güvenlik güçlerinin 2 mahalleyi tank atışı ile yoğun ateş altına aldığı belirtildi. Mahallelere giren zırhlı araçların PKK'lı teröristleri ateş altına alındığı anları saniye saniye görüntülenirken, ağır silahlarla vurulan teröristlerin kaçışına da izin verilmediği de belirtildi.

Şırnak merkez Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde ise, bomba arama çalışmaları sürerken, tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor ve barikatlar kaldırılarak, hendekler kapatılıyor. Yüzde 93'ü PKK'lılardan arındırılan Şırnak'taki operasyonda güvenlik güçleri çemberi giderek daraltırken, Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde PKK'lılara "Teslim ol" çağrıları yapılıyor. Yetkililer,

70 gündür devam eden operasyonda, 62'si sağ ve yaralı olmak üzere toplam 409 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, bin 125 el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtti. Operasyonda şimdiye kadar 20 korucu, asker ve polis şehit olurken, 145 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler 14 Mart Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title