Haberler

Şırnak'ta 2 Hüda Par Üyesinin Silahla Öldürülmesi

İdil ilçesinde 2 Hüda Par üyesinin HDP'lilerin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesiyle ilgili görgü tanığı, yaşadıklarını anlattı.

Görgü tanığı Mahmut Demir, AA muhabirine, köylerinin 1990'lı yıllardan bu yana terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin HDP'li olduğunu ifade eden Demir, bu kişinin köyün gençlerini Suriye'nin Kobani bölgesine götürmek istediğini ileri sürdü.

Olaydan önce köye gelen HDP'li grubun halay çekmek istediğini kaydeden Demir, şöyle dedi:

"HDP konvoyu köye geldi. Bazı köylüler, mütedeyyin ve muhafazakar insanlardır. Onlar da 'Bizim köye gelmeyin, istemiyoruz' demişler. Köyde kol kola oyun oynamışlar. Köylüler de 'Bizi rahatsız ediyorsunuz, köye girmeyin' demiş. Onlar da köyün futbol sahasına gidip halay çekmişler."

Olayın mercimek tarlasında çalıştığı esnada meydana geldiğini anlatan Demir, "Öldürülenlerden biri hem amcamın oğlu hem de eniştemdi. Daha onların yanına varmadan birinin Kaleşnikof tüfekle bir evin damından ateş ettiğini gördüm. Arkama baktığımda amcamın oğlu yerdeydi. Yeğenim Mehmet Şerif de oradaydı. O da yaralıya müdahale etmek isterken damdaki kişi ona da ateş etti" diye konuştu.

Cenazeler hastaneden alındı

Kozluca köyündeki olayda yaşamını yitiren Hüda Par üyeleri Abdulcelil Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek'in cenazeleri, Nusaybin Devlet Hastanesinden alınarak otopsi için Mardin Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Cenazelerin hastaneden çıkarılışı esnasında bir grup tekbir getirerek, PKK aleyhine slogan attı. Polis ekipleri, hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Hastaneye gelen Hüda Par'ın desteklediği Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Mehmet Şerif Şimşek'in kayınbiraderi olduğunu söyledi.

"Bugüne kadar o köye gelmemişler, o köyden oy istememişler. Bu köyde genelde mütedeyyin insanlar yaşıyor" diyen Şimşek, şunları belirtti:

"Gelip, kadınlı kızlı şenlik düzenlemişler. Açık saçık sosyete bayanlarla köy töresine uymayan program düzenlemişler. Doğal olarak inancında hassas köylüler buna tepki göstermiş. Onlar da 'Biz istediğimiz her yere gideriz' şeklinde tahrik ve provoke edici sözler söylemiş. Köylülere taşlarla saldırmışlar.

Bir kişi, gelenlerin tahrikiyle eve giderek silahını alıp bu köylüleri taramış."

Bu arada gözaltına alınan 2 şüphelinin, ifade işlemleri için Şırnak'a götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şerif Suriye Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title