Haberler

Şırnak'ta 112, Irak'tan ve Çocuktan Gelen Çağrılardan Şikayetçi

CAFER BALIK - Şırnak Dr. Tolga Erdem 112 Acil Komuta Merkezi'ne yılda gelen 1 milyon 500 bini aşkın çağrının yüzde 94'ünü Irak ile ildeki çocukların yaptığı aramalar oluşturuyor.

Şırnak Dr. Tolga Erdem 112 Acil Komuta Merkezi'nin, Irak ile il genelindeki çocuklar tarafından yapılan gereksiz aramalar dolayısıyla hizmeti engelleniyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Leyla Acar AA muhabirine, Şırnak 112'ye aylık 130 bini aşkın çağrı yapıldığını, bunun ancak 300'ünün gerçek ihbar olduğunu söyledi.

Aylık 130 bin çağrının yüzde 94'ünün Irak'ın kuzeyinden ve Şırnak'taki çocukların cep telefonuyla yaptığı gereksiz aramaların oluşturduğunu kaydeden Acar, şöyle konuştu:

"Geçen Kasım ayında 132 bin 142 çağrı aldık. Irak sınırında yer almamız nedeniyle gereksiz arama çok alıyoruz. Irak'tan arayanlar genellikle Arapça ya da Kürtçe konuşuyor. Her çağrıya cevap vermek zorunda olduğumuz için meşgul ediliyoruz."

Ailelerden destek istediler

Ayrıca ildeki çocuklar tarafından yapılan aramalardan da büyük rahatsızlık duyduklarını, bunun engellenmesi için ailelerden destek beklediklerini dile getiren Acar, "Neredeyse her çocuğun elinde cep telefonu var ve bunu oyuncak gibi kullanıyorlar. Acil aramaya bastıkları için asılsız çağrılar çok fazla oluyor. Bunun engellenmesi için ailelerden destek bekliyoruz" dedi.

Acar, gereksiz aramaların, hizmetlerini engellediğini vurgulayarak, bu konuda anne ve babaların çocuklarını bilinçlendirmelerini istedi.

Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Eda Aydın ise çocuklardan aldıkları çağrılar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak, gereksiz aramaların gerçek vakaya zamanında ulaşmalarını engellediğini söyledi.

ATT  Ayşe Ocak da  112 Acil Servis ekiplerinin verdiği hizmetin önemine değinerek, çocuklar tarafından yapılan aramanın engellenmesi için ailelere büyük görev düştüğünü kaydetti.

ATT Emrullah Ayten, zaman zaman arayan şahısların küfür etmesinden ve yapılan asılsız ihbarlardan şikayetçi olduklarını belirterek, "Ekiplerimiz olay yerine gidiyor. Ancak, bildirilen olay yok. Böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Gereksiz aramalar sırasında bekleyen gerçek vaka olabilir, bekleyen bir hasta olabiliyor" şeklnde konuştu. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Tolga Erdem Şırnak Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title