Haberler

Şırnak Şehidi Memleketine Uğurlandı

Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar’ın naaşı, memleketi Samsun’a uğurlandı.

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ın naaşı, memleketi Samsun'a uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta bugün öğlen saatlerinde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar (23) için cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, şehidin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ambulanstan alınarak katafalka konuldu. Şehidin özgeçmişi okundu ve dualar edildi. Daha Sonra şehidin naaşı tören mangası tarafından omuzlanarak ambulanslara götürülmek istendi. Ancak bu sırada, alanda bulunan ve töreni izleyen özel harekat polisleri, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazelerini omuzladı. Gözyaşları eşliğinde, salavatlar getiren özel harekat polisleri, şehitleri ambulanslara kadar taşıdı.

Ardından, Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar Memleketi Samsun'a gönderilmek üzere, helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Samsun Şırnak Güncel Haberler

title