Haberler

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da 28 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da 28 PKK'lı etkisiz hale getirildiGenelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Mardin Nusaybin'de 16, Şırnak'ta 9, Hakkari Yüksekova'da 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da 28 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Mardin Nusaybin'de 16, Şırnak'ta 9, Hakkari Yüksekova'da 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; dün 16 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar 123 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 237 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda; dün 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar 113 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 246 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda ise bir tabanca, 24 tabanca fişeği, bir roketatar mühimmatı, 9 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir telsiz ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; dün 3 PKK'lı etkisiz hale getirilirken daha önce etkisiz hale getirilen PKK'lının cesedi bulundu. Operasyonlarda bugüne kadar 86 PKK'lının etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası, 2 av tüfeği, 20 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet bombaatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şanlıurfa Siverek'te PKK'lılar tarafından bir vatandaş öldürülerek aracı gasp edildi.

Muş Varto'da, PKK'lılar tarafından yola önceden tuzaklandığı tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Batman Gercüş'de, PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 7 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda 21 av tüfeği, 38 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 9 mutfak tüpü, bir el dürbünü ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şanlıurfa Bozova'da, PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 11 kişi yakalandı. Yapılan aramada bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 6 av tüfeği, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Bingöl Yedisu'da, PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 10 kişi yakalandı. Yapılan aramada 7 av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Hakkari'de ise 3 PKK'lı yakalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Nusaybin Hakkari Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title