Haberler

    Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da 15 PKK'lı Terörist Öldürüldü

    Genelkurmay'ın açıklamasında Şırnak'ta 6, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 7 ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi.

    Genelkurmay'ın açıklamasında Şırnak'ta 6, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 7 ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

    Mardin/Nusaybin'de devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 170'dir.), 21 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 365'dir.).

    Şırnak'da devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 147'dir.), bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet silah üstü gece görüş dürbünü, 70 kg Amonyum Nitrat ele geçirilmiş, 51 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 375'dir.).

    Hakkari/Yüksekova'da devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 132'dir.), bir adet Biksi, bir adet termal silah dürbünü, üç adet anti tank RPG-7 mühimmatı, beş adet RPG-7 sevk fişeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 100 adet Biksi fişeği, 300 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 25 adet uçaksavar fişeği, 57 adet 7,62 mm fişek, dört adet taarruz el bombası ele geçirilmiş, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 183'dür.).

    Şırnak/Uludere'de yapılan mayın arama/tarama faaliyeti esnasında, bir adet el yapımı patlayıcı (anti tank mayınına tuzaklanmış ) imha edilmiştir.

    Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harek?tı ile imha edilmiştir.

    Hakkari/Yüksekova'da icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

    Diyarbakır/Kulp'da icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, iki adet el bombası, bir adet telsiz, iki adet el yapımı patlayıcı, iki adet sırt çantası, bir adet dürbün ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

    Şırnak/İdil'de icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

    Muş/Hasköy'de icra edilen operasyonda, 250 g C4 patlayıcı, bir adet el telsizi, 49 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 42 adet Bixi fişeği, dokuz adet elektrikli fünye, bir adet güneş paneli, bir adet uyku tulumu ele geçirilmiştir.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Yüksekova Nusaybin Hakkari Şırnak Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title