Haberler

Şırnak Müftüsü Özkan'ın Bayram Mesajı

ŞIRNAK (AA) Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, bayramda bütün küskünlerin barışması gerektiğini ve fakirlerin elinden tutulması gerektiğini bildirdi.

ŞIRNAK (AA) Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, bayramda bütün küskünlerin barışması gerektiğini ve fakirlerin elinden tutulması gerektiğini bildirdi.

Özkan, yayımladığı mesajda, Ortadoğu'da yaşanan zulümler nedeniyle bayramı buruk geçireceklerini ifade etti.Bayramların İslam ümmetinin  en müstesna günleri olduğunu bildiren Özkan, şunları kaydetti:

"Bu günlerde kırgınlıklar gider küskünlükler gider. İnsanlar birbirini ziyaret eder, mezarlıklar ziyaret edilir.Büyüklere saygı küçüklere karşı sevgi olur.Yine  fakirlerin elinden tutulur. Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözü var bu konu hakkında şöyle buyuruyor  'Bizim 5 bayramımız var.Günah işlemediğimiz gün bayramdır.İmanla öldüğümüz gün bayramdır o en büyük bayram.Sırattan geçtiğimiz gün bayram kazasız belasız cehenneme düşmeden.Amel defterimiz sağ elimizden verilince bize en büyük bayram. Cenete girip Allah'ın cemalini gördüğümüz gün en büyük bayram." - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Özkan Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title