Haberler

MEB, Şırnak'ta Görevli 1200 Öğretmeni İstanbul'a Çağırdı

Güncelleme:

İdil ilçesinde günlerdir 'Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek' tartışması sürerken, MEB, ilçede görevli öğretmenlere İstanbul'da düzenlenecek seminere katılma çağrısı yaptı.

Sömestir tatilinin yarın sona ermesinden önce Şırnak'ın İdil İlçesi'nde görevli 1200 öğretmene bakanlıktan SMS yoluyla İstanbul'da düzenlenecek eğitim seminerine katılmaları için çağrı gönderildi. Öğretmenlerin cep telefonlarından gönderilen SMS çağrısında, "08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet içi eğitim enstitüsünde düzenlenecek 2016000374 numaralı öğretmenlik uygulamaları seminerine katılmanız önem arz etmektedir. Bilgilerinize" denildi.

İşte o mesaj:

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI İLAN EDİLECEK?

İdil'de görev yapan öğretmenlere bu çağrının gönderilmesi yarından itibaren ilçedeki bazı mahallerde bulunan hendek ve barikatların temizlenmesi için sokağa çıkma yasağı ilan edileceği olarak yorumlandı.

CİZRE VE SİLOPİ İLÇELERİ İÇİN DE BENZER ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Şırnak'ın Cizre ve Silopi içlerinde 14 Aralık tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı öncesinde de benzer çağrılar gönderilmiş ve öğretmenlerin büyük kısmı iki ilçeden ayrılmışlardı.

VATANDAŞLAR EŞYALARINI DA ALARAK İLÇEDEN AYRILDI

İlçede sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle yaklaşık 15 gün önce büyük göç görülürken özellikle öğretmen ile memurlar yanlarına aldıkları eşyalar ile ilçeden ayrılmıştı.

TIR'LARLA SEVKIYAT

İdil'e, bu hafta çok sayıda TIR ile mühimmat, yatak, ranza, jeneratör getirilerek Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarına taşındı. İlçede hendek ve barikatların bulunduğu bölgede bulunan İdil Anadolu Lisesi, Atatürk İlköğretim okulu ve Cumhuriyet İlköğretim okulu geçtiğimiz günlerde yakılarak büyük çapta hasar görmüştü.

İdil ilçesinde Yeni ve Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lı grupların kazdığı hendek ve barikatlar bulurken, diğer 3 mahallesinde ise barikat ve hendek bulunmadığı belirtildi. İlçede barikat ve hendeklerin bulunduğu 2 mahalle sakinlerinin büyük kısmının da evlerine terk ettikleri ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ataşehir İstanbul Şırnak Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (289)

Selim:

Haydi aslanlarim orayida temizleyin.ALLAH sizinle.

33
39
yanıtYanıtla
ARAP lakaplı:

ÖLUMDEN OTEYE BİR ŞEY YOK KÜRTLER ONURU İÇİN ÖLMEYE HAZIRDIRLAR ÖLUMDEN KORKMIYAN BİR HALKTAN KORKULUR

34
37
yanıtYanıtla
Orhan:

Mesele kürt meselesi degil kürtmü öldürüyo polis terörist öldürüyor

yanıt8
yanıt11
BEBEK KATİLLERİ:

Siz ancak etek giyip çocukları öldürürsünüz allah Kürdü sizin zulmünüzden korusun kahrolsun pkk

yanıt4
yanıt6
Zaza bingöl:

Ordaki etekliler düsünsün artik

37
26
yanıtYanıtla
Zaza kentli:

Etek yetmez fistan giyecekler

yanıt3
yanıt8
kerimMobil-ANDROID:

istediginizi yapin kurtleri yenemeyeceksiniz bu saatten sonra..

41
13
yanıtYanıtla
faşist:

bırak faşizmi, insan ol, biraz hümanist ol, eğer çok dürüst isen, önce Ermenilerin topraklarını verin

yanıt7
yanıt0
Ali:

Kürtlerle bir ilgisi yok amaç teröristleri yok etmek

yanıt3
yanıt0
YANLIŞ YAPIYORSUNUZ:

BU KADAR ÇOK KÜRT GENCİNİ ÖLDÜREREK ELİNİZE NE GEÇECEK?KÜRDÜN NEFRETİ, İNTİKAMINI KAZANIYORSUNUZ, ETRAFINIZDA BU KADAR DUSMAN VARKEN KÜRT MILLETINE KARSI BU TUTUMUNUZ SIZE TARIHSEL OLARAK KAYBETIRECEKTIR, BUNU DA YAKIN ZAMAN DA TARİH GÖSTERECEKTİR.

16
34
yanıtYanıtla
Tüm 289 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title