Haberler

Bağrıyanık: İmralı'da Öcalan Büyük Mücadele Veriyor

Güncelleme:

HDP İmralı heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, 40 gündür görüşme yaptıkları Abdullah Öcalan'ın İmralı'da büyük bir mücadele verdiğini belirtti.

HDP İmralı heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, 40 gündür görüşme yaptıkları Abdullah Öcalan'ın İmralı'da büyük bir mücadele verdiğini belirterek, "Çözüm süreci yönünde de üzerine düşeni yapmış. Çünkü sonsuza denk barış istiyor" dedi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Belediyesi tarafından düzenlenen 4'üncü Avaspi Doğa Festivali, ilçeye 5 kilometre masafede bulunan Kela Meme Dağı eteğindeki Avaspi Yaylası'nda yapıldı. Festivale, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP İmralı heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, HDP Şırnak milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı. Festivalde Kürtçe konuşan Ceylan Bağrıyanık, devlet yetkililerinin, "Çözüm süreci istediğimiz gibi sürüyor, görüşmelerimiz devam ediyor" dediğini ama bunun yalan olduğunu belirtirek, şunları söyledi:

"Biz şunu görüyoruz Öcalan ile yapılan görüşmeler yasaklanmış. İşte 40 gündür biz Öcalan ile bir görüşme yapmış değiliz. Öcalan, İmralı' da büyük bir mücadele veriyor. Çözüm süreci yönünde de üzerine düşeni yapmış. Çünkü sonsuza denk barış istiyor. Ama görüyoruz ki, devletin buna yaklaşımı, çözüm sürecine yönelik değildir ve çözüm sürecini istemiyor bunun için de Dolmabahçe'de yapılan mutabakat ta bu kabul edilmişti. Gerek İzleme Heyeti, Hakikatler Komisyonu yapılıp Öcalan ile görüşmesi gerekiyordu. Ama bunlar yapılmadı. Yapılan bütün çalışmalar HDP'nin baraj altında bırakılmasıdır, biz bunu da biliyoruz. Öcalan bize 'eğer ben dışarıda olsaydım yemek yemezdim, su içmezdim, uykusuz kalırdım, 24 saat çalışıp bu sitemi baraj altında bırakıp yıkacaktım' dedi."

Bağrıyanık, Öcalan'nın özgürlüğünün kendi özgürlükleri olduğunu ifade ederek, "Öcalan ile yapılan görüşmelerin yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Biz buradan da devleti uyarıyoruz. Hemen şimdi bir an önce Öcalan ile yapılan görüşmeler devem etsin, İmralı için yapılan heyetlerin ve komisyonlar Öcalan ile hemen görüşülmelidir. Bu süreçte Cumhurbaşkanı çıkıp, 'süreç yok, Kürt sorunu yok, İmralı ile yapılan müzakere yok, bir masa yoktur' dedi. Ama herkes bunu biliyor İmralı'da bir masa vardır. Biz çözüm sürecinde üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya hazırız"diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardında Festival, müzik gruplarının sahne almasıyla son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylan Bağrıyanık Abdullah Öcalan Şırnak İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title