Haberler

Şırnak Havaalanı Haziran'da Uçuşlara Açılıyor

Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında cehennem deresi yakınlarında iki yıl önce yapımına başlanan Şırnak hava alanının Haziran'da ayında açuşlara açılaşacağı belirtilerken, Vali Vahdettin Özkan ve yetkililer alanda incelemelerde bulunarak...

Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında cehennem deresi yakınlarında iki yıl önce yapımına başlanan Şırnak hava alanının Haziran'da ayında açuşlara açılaşacağı belirtilerken, Vali Vahdettin Özkan ve yetkililer alanda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Şırnak Valisi Özkan, hava alanının hizmete girmesi ile Anadolu'nun her yerine sadece kamu görevlilerinin değil, tüm vatandaşların turizm amaçlı gidip geleceklerini ifade ederek, " Cudi'nin kutsiyetini, Gabar'ın haşmetini ve buradaki kültürü müşahade etmek üzere bu hava alanları vesilesi ile çok daha fazla geleceklerdir"dedi.

İdil-Cizre ilçeleri arasında iki yıl önce yapımına başlanan Şırnak hava alanının Haziran ayında uçuşlara açılması beklenirken, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, Cizre Kaymakamı Şenol Koca ve kurum müdürleri hava alanında incelemelerde bulundu. Yıllık 500-600 bin yolcu kapasitesi ile bölgenin turizm ve ekonomisine de büyük katkı sağlaması beklenen hava alanında çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken, Vali Özkan başkanlığındaki heyete bilgiler verildi. Şırnak Valisi Özkan, çok kısa bir sürede çok nitelikli bir hava alanının Şırnak'ın hizmetine sunulacağını ifade ederek, "Ulaştırma Bakanlığımıza ilimize böyle bir hizmeti çok kısa bir zamanda farklı bir şekilde sundukları için teşekkür ederiz. Bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak Ulaştırma Bakanlığımızın ilimize katma değer sunan bir projesinde tıkanan noktalar varsa bunu el birliği ile hızlandırdık ve çözdük. Bu günde bitme aşamasına geldi. Lokasyon olarak baktığımızda böyle bir hava alanı bölgemiz açısından stratejik bir noktada. Hem ulaşım hizmetlerinin etkinleştirilmesi hem ticaret hacmimizin artırılması, hem ekonomimizin parametrelerini iyeleştirilmesini açısından çok önemli bir alt yapı. Hava alanı Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirler için, özelikle Irak'a yönelik pazarlar, oradaki bakir ve çok hızlı gelişen pazarlarla iletişim açısından önemli bir ticaret alt yapısını da oluşturmaktadır"diye konuştu.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, hava alanlarının yaygınlaştırılması ve uçuşların ucuzlaştırması neticesinde vatandaşların satın alma gücünün yükselmesi ile artık herkesin istediği yere uçabildiğini belirterek, "Hava alanının hizmete girmesi ile Anadolu'nun her yerine sadece kamu görevlilerinin değil, tüm vatandaşların turizm amaçlı gidip geleceklerini ifade ederek, "Cudi'nin kutsiyetini, Gabar'ın haşmetini ve buradaki kültürü müşahade etmek üzere bu hava alanları vesilesi ile çok daha fazla geleceklerdir"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vahdettin Özkan Şırnak Cizre Cudi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title