Haberler

Şırnak Cezaevinde Ödüllü Siyer ve Hadis Sınavı

Şırnak T Tipi Cezaevinde tutuklu ve hükümlüler için ödüllü siyer ve hadis sınavı yapılacak.

Şırnak T Tipi Cezaevinde tutuklu ve hükümlüler için ödüllü siyer ve hadis sınavı yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol cezaevinde din dersi verilen İl Müftülüğünce haftanın 5 günü 2 vaiz ve 1 hatiple din dersi verilen tutuklu ve hükümlüler sınava katılacak.

İl Müftüsü Ahmet Özkan, yaptığı açıklamada, amaçlarının cezaevindeki tutuklu ve hükümlüleri dine teşvik etmek, yaptıkları hataları tekrarlamamalarını sağlamak, cezaevinden çıktıklarında da topluma daha yararlı bireyler olmalarına katkı sunmak olduğunu söyledi.

Ders veren vaizlerden Hamdullah Kaya, cezaevinde kalanların manevi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, dinlerini en iyi şekilde öğrenmeleri için bu çalışmanın çok yararlı olduğunu belirtti.

Kaya, haftanın 5 günü tutuklu ve hükümlülere dini konularda bilmedikleri veya tekrar etmeleri gereken konularda eğitim desteği sunduklarını aktardı.

Cezaevinde sınavın yarın başlayacağını kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Tutuklu ve hükümlüleri yarın ve sonraki gün hadis ve siyer kategorilerinde sınava tabi tutacağız. Onlara daha önce kitap temin ettik. Yoğun bir ilgi var. 200'ün üzerinde katılım oldu. Sınav sonunda birinciye 750 lire, ikinciye 500 lira, üçüncüye de 250 lira teşvik amaçlı para ödülümüz olacak."

Başka kurum ve kuruluşlarda da benzer çalışmalar yaptıklarını anlatan söyleyen Kaya, "Şırnak Devlet Hastanesi ile yatılı öğrenci yurtlarında da Kuran'ı Kerim ve ilmihal dersi veriyoruz. Talep üzerine yakında Arapça kurs açmak için de çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Adalet Bakanlığı Ahmet Özkan Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title