Haberler

Şırnak Belediye Başkanı ve 8 Kişi Gözaltına Alındı

Güncelleme:

'Öcalan'a özgürlük' kampanyasına destek veren Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadirhan ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 2 saat ifade veren Kadırhan ile bareberindekiler daha sonra serbest bırakıldı.

Şırnak'ta HDP'lilerin 'Öcalan'a özgürlük' adı altında başlattığı kampanya çerçevesinde bu akşam saatlerinde Cudi Mahallesi'nde imza toplandı. Şırnak Belediye Başkanı Serhan Kadırhan da kampanyaya katılıp imza toplarken, beraberinde HDP ve DBP il yöneticilerin de bulunduğu 8 kişi, mahalleye giden polis tarafından gözaltına alındı. Emniyete götürülen Kadırhan ile beraberindekiler ifade verdikten sonra yaklaşık 2 saat sonra savcılığa sevk edilmeden serbest bırakıldı. Kadırhan ile bareberindekilerin, Öcalan için başlatılan imza kampanyası ile ilgili mahkemeden toplatma kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

"İMZA KAMPANYASI DEVAM EDECEK"

Şırnak Belediye Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan ile diğer serbest kalanlar emniyet önünde toplananlar tarafından karşılandı. Kadırhan, çözüm sürecinin yaşandığını belirterek, bu sürecin aktörü olan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını için imza kampanyası düzenlediğini belirtti. Kadırhan, imza kampanyasına kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Serhat Kadırhan Şırnak Cudi Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (113)

serdarmobilWeb@haberler.com:

secilmis siyasilere yapilan bu zulum yeterrrrrrrr

17
55
yanıtYanıtla
toprak:

sanki dünya üzerindeki son kürdü tutukladınız. böyle tutuklamakla kürtleri bitiremeyeceğinizi halen anlamadıysanız. . . yazık diyecek birşey yok artık. . . .

14
39
yanıtYanıtla
Tarımcı:

bu güzelim ülkenin huzurunu bozanlar birgün bu huzuru çok arayacaklar. . .

47
6
yanıtYanıtla
engin:

o orada geberecek. .

42
10
yanıtYanıtla
elkurdi:

ULAN FASOLAR GELIP URUMEYN BURDA CIZRE BOTAN DERSIM AMED SIRNAGA BEKLERIZ GELIN HELE

8
43
yanıtYanıtla
vanlyymobilWeb@haberler.com:

İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE ister AGLAYİN ister ZİRLAYİN.ister KAHROLUN.ister.KÜLOLUN.ister ÖLÜN ister.GEBERİN.ozerklik KU RU LA CAKK.bitti.zorunuza gitmesin hadi ikileyin hadi dagilin

9
41
yanıtYanıtla
gg:

çok demokratip akp sayesinde hdp kuruldu zaten akp teröristlerin önde bayrak sallayanıdır

29
21
yanıtYanıtla
SabırMobil-IOS:

Önderimiz için can

9
37
yanıtYanıtla
ali kemalmobilWeb@haberler.com:

Helal polisime devam allah tirnaginiza tas degdirmesin

30
15
yanıtYanıtla
ssssssssssd:

kurtler şunu bılmelı turkten dost olmaz. kendılerı öcalan ile gece gunduz buluşuyor, başbakanın danışmanı ıyıki öcalan var dıyor hıç bır sorun yok . ama beledıye başkanı öcalana özgurluk dedıgı için tutuklanıyor

15
29
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title