Haberler

Şırnak, Başbakan Binali Yıldırım'a Hazırlanıyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili yarın Şırnak'a gelerek halktan 'Evet' demeleri için destek isteyecek.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili yarın Şırnak'a gelerek halktan 'Evet' demeleri için destek isteyecek. Yeni Şırnak'ı anlatacak Başbakan Yıldırım için Şırnak'ta gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Geçen yıl 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 8 ay sürdüğü, operasyonlar sırasında aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 tondan oluşan 1845 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak, yarın gelecek Başbakan Binali Yıldırım için yapılan hazırlıklar tamamlandı. Şırnaklılar'dan Resul Koluman, Başbakan Yıldırım'ın Şırnak'a gelecek olmasından dolayı heyecanlandığını ve mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Başbakanımız ilimizi ziyaret edecek. Bir heyecan, kıpırdanma var. Şırnak'a gelişi ile birlikte toplu açılış töreni olacak. Şehrimizin yeniden imar ve inşa süreci hızlanacak. Bunun temelini atacak. Bu noktada biz çok umutluyuz. Şırnak şehrimiz daha çok yaşanır bir kent olacak. Devlet büyükleri, hükümetimizden Allah binlerce kez razı olsun. Şırnak halkı olarak çok sıkıntılar çektik. Evimiz yıkıldı bu teröristler yüzünden. Büyük rezillik çektik. Ama bir şeyin farkına vardık. Ak ile karayı seçmeye başladık. Ak'ın ne, karanın ne olduğunu çözdük. Bu noktada referandum sürecinde büyük bir evet çıkacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız bu yıkımlara kimin sebep olduğunu çok iyi anlamışlar. Devletimiz yeni imar ve inşa ile vatandaşların gönlünü kazanmaya çalışıyor."

Mevlan Ertak ise Başbakanın Şırnak'a gelişinin kendisi için bir umut olduğunu belirterek, "Başbakan'ın Şırnak'a gelişi ile birlikte yarın mitingde Şırnak'ı tüm Türkiye'ye tanıtacağız. Şırnak'ın devlet ve milletine bağlı olduğunu gösteren bir miting olacak" diye konuştu.

Başbakanı ağırlayacak olan Şırnak'ta, Yeni Mahalle'de düzenlenecek miting alanı Türk Bayrakları ile donatılırken, şehrin belirli noktalarına Şırnak'ın fotoğrafları yerleştirildi. Şırnak Belediyesi tarafından caddeler üzerinde bulunan aydınlatma direklerine Türk Bayrakları ve Şırnak Belediyesi bayrağı asıldı. Yarın saat 12.00'da Şırnak'a gelmesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı'nı Şırnak'ta kıldıktan sonra Şırnak Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından Yeni Mahalle'de düzenlenecek mitingde halka hitap edecek. Miting sonrası Başbakan Yıldırım'ın Hakkari'de mitinge katılmak için Şırnak'tan ayrılacak. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Belediyesi Binali Yıldırım 14 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title