Haberler

Şırnak, Başbakan Binali Yıldırım'a Hazırlanıyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili yarın Şırnak'a gelerek halktan 'Evet' demeleri için destek isteyecek. Yeni Şırnak'ı anlatacak Başbakan Yıldırım için Şırnak'ta gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Geçen yıl 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 8 ay sürdüğü, operasyonlar sırasında aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 tondan oluşan 1845 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak, yarın gelecek Başbakan Binali Yıldırım için yapılan hazırlıklar tamamlandı. Şırnaklılar'dan Resul Koluman, Başbakan Yıldırım'ın Şırnak'a gelecek olmasından dolayı heyecanlandığını ve mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Başbakanımız ilimizi ziyaret edecek. Bir heyecan, kıpırdanma var. Şırnak'a gelişi ile birlikte toplu açılış töreni olacak. Şehrimizin yeniden imar ve inşa süreci hızlanacak. Bunun temelini atacak. Bu noktada biz çok umutluyuz. Şırnak şehrimiz daha çok yaşanır bir kent olacak. Devlet büyükleri, hükümetimizden Allah binlerce kez razı olsun.  Şırnak halkı olarak çok sıkıntılar çektik. Evimiz yıkıldı bu teröristler yüzünden. Büyük  rezillik çektik. Ama bir şeyin farkına vardık. Ak ile karayı seçmeye başladık. Ak'ın ne, karanın ne olduğunu çözdük. Bu noktada referandum sürecinde büyük bir evet çıkacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız bu yıkımlara kimin sebep olduğunu çok iyi anlamışlar. Devletimiz yeni imar ve inşa ile vatandaşların gönlünü kazanmaya çalışıyor."

Mevlan Ertak ise Başbakanın Şırnak'a gelişinin kendisi için bir umut olduğunu belirterek, "Başbakan'ın Şırnak'a gelişi ile birlikte yarın mitingde Şırnak'ı tüm Türkiye'ye tanıtacağız. Şırnak'ın devlet ve milletine bağlı olduğunu gösteren bir miting olacak" diye konuştu.

Başbakanı ağırlayacak olan Şırnak'ta, Yeni Mahalle'de düzenlenecek miting alanı Türk Bayrakları ile donatılırken, şehrin belirli noktalarına Şırnak'ın fotoğrafları yerleştirildi. Şırnak Belediyesi tarafından caddeler üzerinde bulunan aydınlatma direklerine Türk Bayrakları ve Şırnak Belediyesi bayrağı asıldı. Yarın saat 12.00'da Şırnak'a gelmesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı'nı Şırnak'ta kıldıktan sonra Şırnak Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından Yeni Mahalle'de düzenlenecek mitingde halka hitap edecek. Miting sonrası Başbakan Yıldırım'ın Hakkari'de mitinge katılmak için Şırnak'tan ayrılacak.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Belediyesi Binali Yıldırım 14 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title