Haberler

Şırnak Açlık Grevindeki Tutuklu 12 PKK'lı Başka Cezaevine Gönderildi

Güncelleme:

Şırnak tutuklu bulunan ve 15 Ağustos'ta açlık grevi başlatan 2'si kadın 12 PKK'lı Rize, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt'taki cezaevlerine gönderildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 15 Ağustos tarihinde süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatan 2'si kadın 12 PKK'lı Rize, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt'taki cezaevlerine gönderildi

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak T Tipi Kapalı Ceza evinde incelemelerde bulunan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) yöneticisi avukat Fazilet Taştan Arserim, İnsan Hakları Derneği(İHD) Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal ve İHD yöneticisi Büşra Demir, cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İÇERİ GİRİP ALDILAR VE..."

TUHAD-FED yöneticisi Avukat Fazilet Taştan Arserim, "15 Ağustos 2015'te PJAK ve PKK'lı tutsaklar 12 kişilik bir grupla, PKK lideri sayın Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan tecrit YPG, YPJ'li cenazelerin sınırda bekletilmesi ve siyasi soykırım nedeniyle açlık grevlerine başlamışlardı. Siyasi soykırım operasyonları nedeniyle süresiz dönüşümlü açlık grevlerine başlayan siyasi tutsaklar, bu gün sabah erken saatlerde yapılan sayımdan önce kameralar, robokoplar ve kalabalık bir grupla içeri girilerek arkadaşları koğuşlarından almışlardır" dedi.

"ROBOKOPLARLA GİRMİŞLER"

Yapılanların bir provakasyon olduğunu ifade eden İHD Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal şunları söyledi: "Bu sabah erken saatlerde tutsak ailelerinden gelen telefonlarla haberimiz oldu. Komisyon olarak geldik, tutsak arkadaşlarla görüştük. Bir provakasyon şeklinde bu alımlar gerçekleşmiş. Hiç kimsenin ne şahsi eşyasını almasına izin verilmiş ne de başka bir şey. Ve robokloplarla kalabalık bir grupla ve sanki çok da hukuki bir iş yapıyorlarmış gibi kameralarla bunu belgelendirerek alımlar gerçekleşmiş.

"400 KİŞİLİK SÜRGÜN VAR"

Bu düpedüz provakasyondur. Bu aslında açlık grevlerinin varılması istenen yere, mücadele ile varılmak istenen yerin engellenmesidir. Türkiye genelinde bu sürgünler gerçeklemiştir. Bunlardan haberimiz vardır. Yaklaşık 400 kişiye yakın bir sürgün var. Yalnız şunun bilinmesi lazım; devlet yine terörizm uygulamakta. Yani bu insanların talep ettikleri şeyleri, hukuki bir şekilde, uzlaşacak şekilde yerine getirmek yerine, bunları sürgün ediyor. Bunların kişisel eşyalarını almalarına bile izin verilmiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Erzincan Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

BEYAZ 06 66:

Birakin adamlar ölmek istiyo bizde destekliyoruz ölsünler bunda fayda var zarar yok.

16
2
yanıtYanıtla
Kıpçak:

Bırakın gebersinler

10
3
yanıtYanıtla
MO KO KO:

90''LI YILLAR FILM SETINDE BULUŞMAK ÜZERE. BU PEZEVENKLERE EKMEK MI VERIYORUZ. ÖLENE KADAR MOKKOOOOO

9
1
yanıtYanıtla
nur:

Birakin gebersinler zaten asker polis katilleri onlar

8
0
yanıtYanıtla
dünya:

Bırakın gebersin ler. Biz zaten bizim vergilerimiz ile önüne koyulan ekmekleri onlara haram etmişiz.

7
1
yanıtYanıtla
SİYU KURD:

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. HEM CEZAEVİNDE HEM DİRENİŞTE.

0
8
yanıtYanıtla
uzeyr b. muhammed:

geberin lan çok iş açlık greviymiş çok öyle ölüm yok o kadar kolay mı nasıl şehit ettiyseniz öyle gebereceksiniz leşler

4
3
yanıtYanıtla
türk:

gebersin şerefsizler

7
0
yanıtYanıtla
BİLİNMEZ:

BUNLARA NEDEN KONUŞMA İZNİ VERİYORSUNUZ SONRA PKK AYAKLANDI ŞEHİRDEKİLER POLİS ÖLDURSUN NİYE İZİN VERİLİYOR ANLAMIYIYORUM DEVLET İSTEDİĞİ CEZA EVİNE GÖDERİR BU NEDİR KARŞI CIKIYOLARDA KONUŞMA İZNİ VERREK HDP YANLILARINI AYAKLANDIRIYOLAR BU NEDİR BOYLE BUNUN CEVABI VARMI

5
2
yanıtYanıtla
yörük:

adamların özgürlüğünü niye kısıtlıyorsunuz ki madem açlık çekmek istiyorlar bırakın açlık çeksinler canım. içeceklerine musil katınki içi boşalıp daha çok açlık çeksinler. insanların özgürlüklerine niye karışıyorsunuz.

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title