Haberler

Sirmen, 'Emeklerimiz Boşa Çıkmayacak'

Güncelleme:

CHP İzmit İlçe Örgütü seçimlere 15 gün kala 30 Mart'ta sandıklarda görev alacak sandık sorumluları ile fuar içinde bulunan Onur Müzikhol'de kahvaltılı programda bir araya geldi.

CHP İzmit İlçe Örgütü seçimlere 15 gün kala 30 Mart'ta sandıklarda görev alacak sandık sorumluları ile fuar içinde bulunan Onur Müzikhol'de kahvaltılı programda bir araya geldi. Programa CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, il ve ilçe yöneticileri ile sandık sorumluları katıldı.

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Programda ilk olarak CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım söz aldı. Yıldırım, "Bizim en önemli görevimiz sandığa sahip çıkmak. 2009 yılındaki sahnelerin bir daha yaşanmaması için sandığımıza sahip çıkacağız.30 Mart'a kadar birlikte çalışacağız. 30 Mart sabahı ise tüm sorumluluk sandık sorumlularına ait olacak. Rakibimiz yerel ve genelde iktidar olmanın avantajını kullanıyor. İşadamlarına, esnafa ve vatandaşlarımıza baskı yapıyorlar. Başkan adaylarımızın afiş ve pankartlarını indiriyorlar. Okullara müfettiş göndererek çocuklarımızı sorguluyorlar. Bir de bu sorgulama raporlarının altına çocuklara imza attırıyor. Hep beraber 30 Mart'ta tüm bunlara son vereceğiz" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ OYLAYACAKSINIZ'

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen ve gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda sandık sorumlularını uyaran Selman Yıldırım, "30 Mart'taki yerel seçimi daha önceki seçimlerle kıyaslamayın. 30 Mart'ta oy kullanacağınız seçimde Kocaeli'nin ve Türkiye'nin geleceğini oylayacaksınız. 30 Mart'ta CHP'ye oy vermek vatan görevidir. Sandık sorumlularının yaptığı gören kutsal bir görevdir. Her sandık sorumlusu sandığına sahip çıksın. Partimizin yerel seçimlerde başarılı olması bize 2015 genel seçimlerinin anahtarını verecek" şeklinde konuştu.

'ISLAK İMZALI TUTANAĞI ALIN'

Yıldırım'ın ardından CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan söz aldı. 2009 yerel seçimlerinde yaşanan oy tutanaklarının kayıp olmasını hatırlatan Kuşkan, "Kocaeli'nin tamamında 4 bin 26 tane sandık var. Sandıkların mutlaka ıslak imzalı tutanağını alın. Tutanaklar bizde olduğu sürece gerekli itirazları yapabiliriz. Seçim gecesi için il genelinde büyük bir organizasyon yapacağız. Bir telefon hattı oluşturacağız. Mail ortamında bize bilgi aktarımı yapmanız için profesyonel yardım alıyoruz. Yaşanan her sıkıntıyı hemen kurduğumuz sistemle bize ulaştırın. Sandık tutanaklarının elimizde olmaması demek hakkımızı arayamamamız demektir. Geçmişte çok bahtsız işler yaşadık. Hangi ilçede nasıl seçimi alacağımız belli değil. Bazı ilçelerde 10 bin farkla seçimi alacağız ancak bazı yerlerde bir iki oyla seçimi alacağız. Bunun için tüm oylara sahip çıkın" diye konuştu.

'EMEKLERİMİZ BOŞA ÇIKMAYACAK'

Sandık sorumluları ile kahvaltılı programda buluşan CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, "Hepimizin sandıklara sahip çıkması gerekiyor. 2009 seçimlerinde 109 tutanak ilçe örgütüne gelmedi. Bunun sonucu olarak yakılmış oy pusulaları ve kaybedilmiş bir seçim oldu. 30 Mart'ta emeklerimiz boşa çıkmayacak. 30 Mart'ta hep birlikte Belsa Plaza'da halkın iktidarını kuracağız" açıklamasında bulundu. 30 Mart yerel seçimlerinde İzmit'ten yüzde 50'nin üzerinde oy beklediğini ifade eden CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Tahsin Tarhan, "Sandıkta, kundaktaki bebeğin, okuldaki çocuğun, emeklinin işçinin Kocaeli'nin, Türkiye'nin cumhuriyetin geleceği var. Önce İzmit Belediyesi'ni alacağız, sonra ise Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title