Haberler

    Şirketler Sahte CEO Mailleri İle Dolandırılıyor

    Güncelleme:

    FBI'ın tespitlerine göre, CEO'sundan geliyormuş gibi görünen sahte e-postalarla yapılan dolandırıcılık girişimleri, şirketleri 3.1 milyar dolar civarı zarara uğrattı.

    FBI'ın verilerine göre genellikle bir şirketin CEO'sundan geliyormuş gibi görünen sahte e-postalar aracılığıyla yapılan dolandırıcılık girişimleri, işletmelere en az 3.1 milyar dolar zarar vermiş durumda.

    YÖNTEM 2015'DEN BERİ PATLADI

    Firmaları hacker'lara para göndermeleri için kandırmayı amaçlayan e-posta tuzakları, Dünya genelinde pek çok firmanın belası. FBI verilerinde belirtilene göre çalınan miktar, Ocak 2015 tarihinden beri yüzde 1.300 artmış durumda.

    3,1 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

    Sadece ABD'de bile kurbanlar, bu tuzak e-postalar nedeniyle geçtiğimiz üç yıl içerisinde 960 milyon dolar kaybetti. Küresel veriler de eklendiği zaman bu miktar 3.1 milyar dolara ulaşıyor. Kurban sayısı ise 22.143 olarak belirlenmiş durumda.

    YÖNTEMLERİ PROFESYONELCE

    Dolandırıcılar genellikle kurbanın firmasında veya güvenilir bir sağlayıcıda bir yönetici olduklarını söylemekteler. Dolandırıcılar e-posta hesaplarını hack'leyebiliyor ve para isteyen e-postalar gönderiyor. Bazı diğer durumlarda da bir yöneticinin ağzından yazılmış gibi görünen sahte e-posta mesajları hazırlayarak kurbanları tuzağa çekebiliyorlar.

    PARA YURT DIŞINA ÇIKARILIYOR

    Dolandırıcılar, bu yöntemle 79 farklı ülkeye para transferi isterken, bu transferlerin çoğu, FBI'ın söylediğine göre, Çin ve Hong Kong'taki bankalara yatırılıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title