Haberler

Şirketler Zarar Edince Trafik Sigorta Fiyatları Arttı

Eskişehir’deki sigorta acentesi sahibi Hakkı Öztekin, araçların zorunlu trafik sigorta fiyatlarında yaşanan artışın, şirketlerin zarar etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Eskişehir'deki sigorta acentesi sahibi Hakkı Öztekin, araçların zorunlu trafik sigorta fiyatlarında yaşanan artışın, şirketlerin zarar etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Son günlerde trafik sigortasına yaşanan artışlar, araç sahiplerini olduğu kadar, aracını satmaya çalışan vatandaşları da olumsuz yönde etkiledi. Kimi zaman ucuz fiyatlı araçların yarı parasına kadar yaklaşan trafik sigortası fiyatları, vatandaşlara adete pes dedirtti. Araç almayı düşünen vatandaşlar ise trafik sigortası tutarını duyunca neredeyse araç almaktan vazgeçecek duruma geldi.

Eskişehir'de sigorta acentesi bulunan Hakkı Öztekin ise konuyla alakalı İHA muhabirine açıklamada bulundu. Artan sigorta fiyatlarının sebebinin, şirketlerde yaşanan zarardan dolayı ve sigorta şirketlerini maliyetlerini karşılayamadıkları için meydana geldiğini aktaran Öztekin, "Son zamanlarda fiyatlar bir hayli yükseldi. 2,3 ve 4 katı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Şirketlerin ancak maliyetlerini kurtarma sebebiyle fiyatlar bu kadar arttı. Bu hoş bir durum değil. Bizler acenteler olarak da mağduruz. Ancak sigorta şirketlerini de anlayışla karşılamak lazım. Onlar da trafik sigortasından çok büyük zararlar ediyorlar" dedi.

"BU DURUMDA HÜKUMETİN DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR"

Öztekin, trafik sigortasında rahatsızlık veren birkaç madde olduğuna dikkat çekti. Yapılacak birkaç düzenleme ile fiyatların düşürülebileceğini ifade eden Hakkı Öztekin, "Burada hükumetimiz devreye girmesi gerekiyor. Trafik sigortalarında rahatsızlık veren birkaç madde var. Manevi tazminat konusu ve kusurluya da tazminat ödenmesi konusunda da Yargıtayımızın aldığı kararlar var. Bu kararlarla ilgili yapılacak olan birkaç düzenleme vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidereceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ARACIN 5 BİN TL YADA 50 BİN TL OLMASI FARK ETMİYOR"

Vatandaşlarda, 'ucuz aracın sigorta fiyatının da düşük çıkması gerekiyor' gibi bir aldı oluştuğu belirten Öztekin, bu algının yanlış olduğuna değindi. Öztekin konuşmasına şöyle devam etti:

"Zaten trafik sigortasının mantığı kendi aracına olan hasarı ödemiyor. Karşı tarafa verdikleri hasarı ödüyor. Dolayısıyla aracın 5 bin TL, 10 bin TL ya da 50 bin TL olması fark etmiyor. Önemli olan sizin karşıya verdiğiniz hasar. Dolayısıyla aracınız 5 bin TL'de olsa 50 bin TL'de olsa trafik sigortası fiyatı yüksek olacak. Bunun tek çözümü benim gördüğüm kadarıyla hükumetimizin, hazinemizin biran evvel sigorta şirketlerinin zararlarını minimize edecek kararlar alarak bir denge sağlamak." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title