Haberler

    Siri'ye Türkçe Dil Seçeneği Ekleniyor

    Emre Çetinkaya - -

    Bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce Apple, iPhone 4S'i tanıtırken bir de cihazın sesli asistanı Siri'yi tanıtmıştı. Siri, iPhone kullanıcılarına yardımcı olmak için oluşturulmuştu. Oldukça ses getiren Siri'nin dil seçenekleri ise kısıtlıydı. Bu yüzden ülkemiz de dahil olmak üzere birçok iPhone kullanıcısı şikayetçiydi. Şimdi ise bu konuda şikayetçi olan iPhone sahiplerine güzel haberlerimiz var.


    Apple, resmi internet sitesi üzerinden "Siri Dil Mühendisleri" başlığı altında yeni bir iş ilanı açtı. Belirtilene göre Apple şu dillerde bu mühendislere ihtiyaç duyuyor. Arapça, Brezilya Portekizcesi, Danca, Hollandaca, Norveççe, İsveççe, Tayca, Türkçe ve Rusça. Tabii ki Türkçe'yi de bu diller arasında görmek bizleri de sevindirdi.


    Çünkü bu durum Apple'ın Siri'ye Türkçe dil seçeneğini de eklemek istediği anlamını taşıyor. Apple'ın yaptığı iş ilanında belirttiğine göre bu işi "insanların geleceğini şekillendirmek için bir fırsat" olarak görüyor. Apple ayrıca işe alacağı kişilerin Bilgisayar Bilimleri, Elektrik Mühendisliği bölümlerini bitirmiş ve yukarıdaki 9 dilden en az birine hakim (tabii İngilizce de olacak) olacak.


    Eğer siz de bu iş için kendinizi uygun görüyorsanız, bu linke tıklayarak daha detaylı bilgi alabilir, başvuruda bulunabilirsiniz.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title