Haberler

Sırbistan - Macaristan Sınırında Bir Sığınmacı Öldürüldü

Güncelleme:

Sırbistan ile Macaristan arasındaki sınır yakınlarında iki sığınmacı grubu arasında çıkan kavgada, 1 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

Sırbistan ile Macaristan arasındaki sınır yakınlarında iki sığınmacı grubu arasında çıkan kavgada, 1 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan ile Macaristan arasındaki sınır yakınlığında, iki mülteci grubu arasında çıkan kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtildi. Ölen ve yaralanan sığınmacıların Afganlı oldukları, kavganın Sırbistan'dan yasa dışı yollarla girmeye çalıştıkları sırada Macaristan sınırı yakınlarında bilinmeyen bir nedenle çıktığı ileri sürüldü. Kanlı biten kavganın Sırbistan'ın Baçki Vinogradi köyünün meyve bahçelerinde meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine gelen savcı ve polisin inceleme başlattığı, yaralananların Subotitsa hastanesine kaldırıldığı açıklandı. Kavgada bıçakların kullanıldığı, hayatını kaybeden Afgan sığınmacının bıçak darbeleri aldığı görüldü.

Görgü tanığı Macar asıllı Sırbistan vatandaşı Mateja Şoş, meyve bahçesinde çok sayıda kişinin kavga ettiğini, kanların etrafa fışkırdığını gördüğünü belirterek, polise bildirmesi için köye dönerek kardeşine bilgi verdiğini söyledi. Kavgada, kadın sesini işittiğini kaydeden görgü tanığı, ölenin kanlar içinde yerde yattığını, sığınmacıların olay yerinden kaçtıklarını sözlerine ekledi.

Polis tarafından olayla ilgili gözaltına alınan olmadığı belirtildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İçişleri Bakanlığı Macaristan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title