Haberler

Sırbistan'dan Türk ve Arap Yatırımcılara Çağrı

Güncelleme:

Sırbistan Başbakanı Vuçiç "Sırbistan'ın kapıları, Türk ve Arap yatırımcılara açık olacak." dedi.

Sırbistan'dan Türk ve Arap yatırımcılara çağrı- Sırbistan Başbakanı Vuçiç: "Sırbistan'ın kapıları, Türk ve Arap yatırımcılara açık olacak" Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, "Sırbistan'ın kapıları, Türk ve Arap yatırımcılara açık olacak" dedi.Vuçiç, düzenlediği basın toplantısında, Halkbank ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir bankanın Nisan ayından itibaren Sırbistan'da faaliyet göstermeye başlayacağını belirterek, ülkenin kapılarının Türk ve Arap yatırımcılara açık olacağını ifade etti.Birçok yabancı yatırımcının Sırbistan'a yatırım yapma niyetinde olduğunu anlatan Vuçiç, bunların arasında Almanya, Rusya, İtalya, Norveç ve Macaristan'dan iş adamlarının bulunduğunu kaydetti.Vuçiç yapılacak yeni yatırımlarla ülkesinde 21 binden fazla kişiye yeni istihdam alanı açılacağını ifade etti.- Zagreb'e gidecekVuçiç, Hırvatistan'ın yeni cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç'in 15 Şubat'ta Zagreb'de yapılacak yemin törenine katılacağını belirterek, bu kararı Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile yaptığı istişare toplantısının ardından, Sırbistan'ın da çıkarları doğrultusunda aldıklarını ifade etti. Vuçiç, "Tüm bölge ülkelerine elimizi uzatmak ve barış içerisinde gelişmek istiyoruz" şeklinde konuştu.- Bölgesel işbirliğiBölgesel işbirliğinin önemine işaret eden Sırp başbakan, bu kapsamda 16 Şubat'ta Üsküp'te Makedonya ve Sırbistan arasında ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenleneceğini, benzer bir toplantının 20 ya da 21 Şubat'ta Slovenya hükümeti ile Ljubljana'da yapılacağını anlattı. Vuçiç ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme kapsamında, 28-29 Mayıs'ta Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacağını ve Tiran'da düzenlenecek ekonomi forumuna katılacağını açıkladı.Vuçiç son olarak Belarus'un başkenti Minsk'teki görüşmelerde, Ukrayna konusunda varılan ateşkes dolayısıyla da tarafları tebrik etti. - Sırbistan'dan Türk ve Arap yatırımcılara çağrı-Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç

Kaynak: AA / Ekonomi

Halk Bankası Zagreb Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title