Haberler

Sırbistan'daki Avukatlardan Sessiz Eylem

Güncelleme:

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Sırbistan Noterlik Yasasının değiştirilmesini talep eden yaklaşık 3 bin avukat, hükümet binası önünde protesto düzenledi.

Sırbistan'daki avukatlardan sessiz eylem- Avukatlar düzenledikleri gösteride, vergilerin azaltılması ile Sırbistan Noterlik Yasası'nda değişiklikler yapılmasını istediBELGRAD (AA) - Sırbistan başkenti Belgrad'da, avukatlık hizmetleri için vergi azaltılması ile Sırbistan Noterlik Yasası'nın değiştirilmesini talep eden yaklaşık 3 bin avukat, hükümet binası önünde protesto düzenledi.Protestolarında memnuniyetsizliklerini "sessizlikle" dile getiren avukatların pankartlarında "Bilmemek bahane değil", "Avukatlar haklı" ve "Zengin, daha zengin, noter" yazılı sloganlarla tepkilerini gösterdiler.Sırbistan Barolar Birliği Başkanı Dragolyub Corceviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet temsilcileri ile müzakere yapmaya hazır olduklarını söyledi.Avukatlık mesleğine gereken saygının gösterilmediğini ileri süren Corceviç, "Sırbistan vatandaşlarının da çıkarları doğrultusunda, sorunlar ile ilgili yetkililerle görüşmeye ve onların çözülmesinde yardımcı olmaya hazırız. Avrupa Komisyonu'nun da daha önce belirttiği gibi, gerçekten de Sırbistan'da yargı reformu başarısız oldu. Noterlere karşı yapılan ayrıcalığın sonlandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.Avukatlar, yarım saat süren protestonun ardından dağıldı. -Sırbistan'daki avukatlardan sessiz eylem-Sırbistan Noterlik Yasası'nda değişiklikler istemi

Kaynak: AA / Güncel

Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title