Haberler

Sırbistan Başbakanı Vuçiç'ten "Diyalog" Çağrısı

NOVİ Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, "Gerçek bir Sırp-Boşnak diyaloğu başlatmalıyız. Bir daha asla çatışmalar olmasın" dedi.

NOVİ Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, "Gerçek bir Sırp-Boşnak diyaloğu başlatmalıyız. Bir daha asla çatışmalar olmasın" dedi.

Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti olan Novi Pazar'ın kuruluşunun 554. yılı dolayısıyla bu kenti ziyaret eden Vuçiç, Sırp ve Boşnak halklara diyalog çağrısında bulundu.

Novi Pazar Hastanesi bünyesinde yapılan yeni binanın temel atma töreninde konuşan Vuçiç, hem Saraybosna'da hem de Novi Pazar'daki Boşnaklar ile konuşmaya hazır olduğunu belirterek, "Kendi hatalarım hakkında da olsa konuşmaktan, onları kabullenmekten hiçbir zaman çekinmedim" diye konuştu.

Boşnaklar ile Sırpların asırlarca birlikte yaşadığını hatırlatan Vuçiç, "Biz asırlar boyunca bir arada yaşayacağız. Ortodoks ve Müslümanların ayrı yaşayabileceğini ya da birilerinin diğerinden üstün olduğunu düşünenler büyük bir hata yapıyorlar" ifadesini kullandı.

Vuçiç, gerçek bir Sırp-Boşnak diyaloğu başlatılması çağrısında bulunarak, "Bir daha asla çatışmalar olmasın. Ortak bir vatan inşa edelim, ortak gelecek hakkında düşünelim" dedi.

Tüm sorunların ortaklaşa çözülmesi gerektiğini, nefretin insanları hiçbir yere götürmeyeceğini söyleyen Vuçiç, "Artık, (Bu insan yaramaz, çünkü başka bir dine mensup) düşüncelerine tahammülümüz yok" diye konuştu.

Vuçiç konuşmasını, "Yaşasın Novi Pazar, yaşaşın Sırbistan" sözleri ile tamamladı.

Hastane binasının temel atma törenine Vuçiç'in yanı sıra Boşnak kökenli Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç, Novi Pazar Belediye Başkanı Meho Mahmutoviç ve Birleşik Arap Emirlikleri Belgrad Büyükelçisi Cuma Raşid El Daheri de katıldı.

Vuçiç ve beraberindeki heyet daha sonra Dohoviça köyündeki ilköğretim ve ana okulunun temel atma törenine katıldı.

Söz konusu üç binanın yapımını, Birleşik Arap Emirlikleri finanse edecek.

Bugün 554. kuruluş yılını kutlayan Novi Pazar, 1461 yılında Osmanlı Sancakbeyi İshakoğlu İsa Bey tarafından kurulmuştu. İsa Bey aynı zamanda Saraybosna ve Üsküp şehirlerinin de kurucusu olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title