Haberler

Sırbistan Başbakanı Vuçiç'e Yapılan Saldırı

TİVAT (AA) – Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç ile Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektiç, Karadağ'ın güneybatısındaki sahil şehri Tivat'ta bir araya geldi.

TİVAT (AA) – Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç ile Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektiç, Karadağ'ın güneybatısındaki sahil şehri Tivat'ta bir araya geldi.

İki ülkenin emniyet güçleri arasında organize suç ve terörle mücadele konularında yapılacak üst düzey işbirliğinin konuşulduğu görüşmede Stefanoviç, Srebrenitsa Soykırımı'nın 20. yıl anma töreni sırasında Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'e yapılan saldırının faillerinin yakın zamanda yakalanacağını söyledi.

Bakan Stefanoviç, "Başbakan Vuçiç'e düzenlenen saldırının sorumlu ve teşvikçilerinin yakalanmasında emniyet güçleri, şüpheli gözaltılarına yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

Soruşturmada sona geldiklerini belirten Stefanoviç, gelecek günlerde faillerin kimliklerinin açıklanacağını vurguladı.

Görüşmede, Bosna Hersek'in Zvornik ve Makedonya'nın Kumanova şehirlerinde düzenlenen terör eylemlerinin ardından, bu alanda iki ülke işbirliğinin en üst düzeye çıkarılması konusu ele alındı.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç, Srebrenitsa Soykırımı'nın 20. yılı dolayısıyla düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere geldiği Potoçari Anıt Mezarlığı'na girişi sırasında bir grup tarafından protesto edilmişti.

Gruptakiler tarafından, Vuçiç'in Bosna'daki savaş öncesinde söylediği "Öldürülen her Sırp için biz de 100 Müslüman öldüreceğiz" sözlerinin yazılı olduğu büyük pankart açılmıştı.

Soykırım kurbanlarının defnedildiği alana girerken ıslıklanan Vuçiç'e ayakkabı ve su şisesi gibi sert cisimler atılmıştı.

"Adalet" ve "Vuçiç dışarı" sloganı atan kalabalığın fiziksel saldırı girişiminde bulunması üzerine Vuçiç, Potoçari Anıt Mezarlığı'ndan çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Srebrenitsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title