Haberler

Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali

Şiran Belediye Başkanı Altıparmak: "Torul ilçesi sınırlarında yer almasına rağmen Şiran ilçesine komşu olan dünya harikası ve eşsiz coğrafyaya sahip Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na, araçtan indikten 30 dakikalık bir zaman diliminde ulaşmayı sağladık"

Şiran'da geleneksel olarak düzenlenen Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali'nin eğlence bölümü, İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle iptal edildi, festival kapsamında Artabel Gölleri Tabiat Doğal Parkı'na yürüyüş düzenlendi.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlığın katkılarıyla önceki yıllarda Akbulak köyü Handut Yaylası'ndan başlatılan yol çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Altıparmak, ilçede geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşinci kez düzenlenen Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali'nin şenlik bölümünün, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlar nedeniyle iptal edildiğini ancak festival programında yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sıcak havaya rağmen yaklaşık 150 kişinin yürüyüşe katıldığını kaydeden Altıparmak, "Yürüyüş için ilçe merkezinden otobüs kaldırdık. Çok sayıda vatandaş gölleri görmek için kendi araçları ile geldi. Torul ilçesi sınırlarında yer almasına rağmen Şiran ilçesine komşu olan dünya harikası ve eşsiz coğrafyaya sahip Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na, araçtan indikten 30 dakikalık bir zaman diliminde ulaşmayı sağladık. 18 buzul gölünün bulunduğu Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nda Karagöl, Büyük Göl, Adalı Göl ve Ahtabur gibi önemli göllerimiz bulunmaktadır. Belediye olarak turizme destek vereceğimizi yaptığımız Artabel yürüyüşü ile de göstermiş olduk" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yavuz Altıparmak İsrail Torul Şiran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title