Haberler

Şiran'da Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Şiran İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Şiran İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, İl Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, kurum müdürleri, belde belediye başkanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Akgül, toplantıda yaptığı konuşmada, köylerde en büyük sıkıntının, yeniden yapılanmaya uygun alanlarının bulunmaması olduğunu söyledi.

Muhtarların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Akgül, "Başbakanımız Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Projesini açıkladı. Biz beşinci bölgedeyiz. Bunun kapsamlı bir çalışmasını yapıyoruz. Üç hafta önce Kalkınma Bakanlığı'nda bununla ilgili toplantı yaptık. Ardından Erzurum'da bölgeye yönelik bir toplantı yapacağız. Kapsamını ne kadar genişletirsek ilimize, ilçemize o kadar katkı sağlayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Cihan Pektaş da Şiran'da 12 gölet projesinin devam ettiğini, bu yıl 6 göletin ise ihale edildiğini ifade etti.

Konaklı ve Babuş göletlerini 2017'de ihale edeceklerini belirten Pektaş, şunları söyledi:

"Kozağaç, Boğazyayla, Babacan göletleri planlamada. Hepsi bitince 18'e yükselecek. 110 bin dönüm arazi sulanmış olacak. Yıllık 100 milyon lira ilave gelir artışımız olacak. Şiran'da milli gelirimiz en az 10 bin lira artacak. Tarımda çok ciddi hareketlenme olacak. Baraj ve göletlerimizi yaparken köy yollarımız bozuluyor. Buna tedbir aldık. DSİ çalışmaları nedeniyle yollar bozulduğu için sulama inşaatlarına yolları da ekliyoruz. Şiran'da 4-5 yıla kadar bitmeyen projemiz kalmayacak."

Pektaş, ilçedeki Tomara Şelalesi'nde turizmin gelişmesi için cam teras yaptırılacağını da kaydederek, projenin buraya çok ciddi sayıda turist çekeceğini dile getirdi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise il özel idaresi imkanları dahilinde kendilerine hedef koyduklarını ifade ederek, "Asfalt olmayan köy yolu bırakmayacağız. Özellikle köy merkezlerini ilçelere bağlayan ana güzergahları en geç 2 yıl içinde asfaltlayacağız. İçme suyu sorunumuz olmadığı için yol diyoruz. Önceliğimiz içme suyudur. İkisu-Şiran yolunu sürekli takip ediyorum. 2016 bitmeden tamamının bitirilmesi en büyük amacımız. Güzergah çok güzel, turizm yolu gibi. Bu yolun bitirilmesi en büyük önceliklerimizden birisi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Okay Memiş Gümüşhane AK Parti Şiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title