Haberler

Şiran'da Helal Kazanç Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şiran Şubesi tarafından "Helal Kazanç" konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şiran Şubesi tarafından "Helal Kazanç" konulu konferans düzenlendi.

Milli Gazete yazarlarından, Fıkıh Alimi ve İlahiyatçı Mehmet Talu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

AGD Şiran Şubesi yönetiminin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta, Mehmet Talu,

"Neden helal kazanmalıyız?", "Helal kazancın insana ve topluma faydaları" gibi konuları ayetler ve hadisler ışığında katılımcılara anlattı.

"RIZIK, HELAL VE TEMİZ YERLERDE ARANMALIDIR"

Mehmet Talu, helal işlerde çalışmanın, rızkını helal ve temiz yerlerde aramanın Müslümanlara farz olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Talu, "Haram kazanç yolları zehir ve ateştir sahibini yakar. Ticarette halkı aldatmak haramdır. Haksız yere mal almak, rüşvet vermek ve almak haramdır. Cuma namazı vakti alışveriş caiz değildir. Ev, araba veya başka bir şey alırken faizden kaçınmak gerekir. Faizli kredi haramdır. Piyango, loto gibi şans oyunları kumardır ve dinimizde kesinlikle haramdır. Ölçü ve tartıda hile yapmak, haksız yere maaş almakta haramdır." dedi.

"HANIMLARIMIZA EN BÜYÜK FARZ TESETTÜRDÜR"

Talu tesettür konusunda ise "Bugün hanımlara bilhassa genç kızlara en büyük farz tesettürdür. Bir genç kız mesela namazını kılmazsa günahı kendi boynuna çünkü sadece kendisini ilgilendiren bir konudur ama bir hanım Allah'ın emrettiği şekilde değil de erkekleri tahrik edici mıknatıs gibi çekici bir kıyafetle gezerse kaç erkeği günaha sokarsa o erkeklerin günahı kadar o bayana günah yazılır. Çünkü onun günaha girmesine sebep oluyor. Bunu bir düğün vaazında anlattım hanımlar bana not ulaştırdı. Hocam sende erkeklere söyle bize bakmasınlar diye, tamam bakmasınlar Allah Teala Kuran-ı Kerim'de Nur suresinde bakmayın diyor ama sana da sokaklarda ciğer gibi dolaşma diyor, Kediler kapar. Kıymetli eşyanızı nasıl hırsıza davetiye çıkarmamak için göstermezseniz bayanların incitilmemesi içinde açık dar ve renkli giysilerle örtünmemeleri lazım. Bu tür giyinen bayanlara Hadis-i Şerif'te giyinmiş çıplaklalar deniliyor.

Demir ve mıknatıs bir birini nasıl çekerse yabancı erkek ve kadın da birbirini öyle çeker, arasına engel koymak lazım bu engelde tesettürdür." ifadelerini kullandı.

"SÜT BANKASI VE SÜTKARDEŞİ HARAMDIR"

Son günlerin tartışılan konularından olan anne sütü bankası konusunda da değerlendirmede bulunan Talu, "Her şeyden önce şunu bilmek lazım ki ne yazık Müslümanların büyük bir kısmı bu konuda bilgisiz olduğunu görüyoruz. Sütkardeşiyle evlenmek kesinlikle haramdır. Cenabı Hak Nisa suresi 23. Ayette sütanne ve kardeşiyle evlilik size haram kılındı diyor. Çocuklarınızı komşuya bırakıyorsunuz, çocuk ağlayınca da sussun diye emziriliyor. Mutlaka uyarın yoksa çok büyük günah işler kardeşi kardeşle evlendirmiş oluruz." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Mehmet Talu Gümüşhane Şiran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title