Haberler

Sipariş Atölyesi Kadınlara İş Kapısı Oldu

Güncelleme:

Erzurum'da, Yakutiye Belediyesince açılan ve yaklaşık 100 kadının katıldığı "sipariş atölyesi" kursu kadınların yeni iş kapısı oldu.

Yakutiye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu atölyesinde belediyenin tahsis ettiği makinelerle ile çalışan kadınlar, müşterilerden gelen siparişleri işleyerek, makine nakışı, mefruşat, el nakışı, vitray, keçe, koza, kadama, tel kırma ve kaneviçe gibi çeşitli dallarda yaptıkları el örgü çalışmalarını satarak para kazanmaya başladı.

Yatak örtüsünden nevresim takımlarına, hediyelik ve çeyizlik ürünlerden süs eşyasına, mutfak takımlarından bebek odası ürünlerine kadar bir çok eşya üretilen "sipariş atölyesi" isimli atölyede, belediyenin imkanlarıyla iş sahibi olan kadınlar, önce yapacakları işler hakkında kurslara katılıyor.

Kursu başarı ile tamamladıktan sonra aynı atölyede iş başı yapan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de ürettikleri ürünleri satıp aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kadınların yanı sıra kursa katılan genç kızlar hem kendi çeyizlerini yapıyor hem de üretip sattıkları malzemelerle ek gelir sağlıyor.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "sipariş atölyesi"nde yaklaşık 100 kadına iş imkanı sağladıklarını söyledi.

Kadınlara atölyede istihdam edilmeden önce mesleki kurslar verdiklerini belirten Korkut, şöyle devam etti:

"Kadınlar bu kursu tamamladıktan sonra ustalık kıvamına geliyorlar. Ardından kadınları atölyede istihdam ediyoruz ve yaptıkları ürünleri satarak para kazanmalarını sağlıyoruz. Bütün ekipmanlar belediye olarak bize ait olmasına rağmen bundan herhangi bir kar amacı gütmemiz söz konusu değil. Kadınların yaptığı bütün ürünlerden kazandıkları gelirlerin tamamı kendi ceplerine gidiyor. Bu kazançlarını daha yükseğe çekmek için sadece Erzurum değil, şehirlerarası satışları nasıl yapabiliriz bunların düşüncesi içerisindeyiz. Bütün gayretimiz hanımefendilere iş imkanlarını artırmak ve daha iyi işler yapmasını sağlamak."

Kadınların, atölyede bir çok alanda çalışma yaptığını anlatan Ali Korkut, kadınların yabancı olduğu alanlarda da işin ustalarını getirerek, buradaki hocalara ders verdiklerini ifade etti.

Kente özgü olan "Oltu taşı" ile ilgili çalışma yapmak istediklerini dile getiren Korkut, "Moda tasarımcılarını buraya getirerek takı tasarımlarıyla ilgili çalışmaları hanımefendilere öğretmek istiyoruz. İnşallah bunu 'Üç Kümbetler Projesi' ile sağlayacağız. Erzurum'un sert iklime sahip olması nedeniyle bazı hanımlar evlerinden dışarı çıkmıyor. Bunları dışarı çıkarmak, sosyal hayatın içine dahil etmek ve ev ekonomilerine katkılar sağlayan kişiler olması maksadıyla bu projelerimizin sayı ve niteliğini artırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Hobi olarak başladığı kurs işi oldu

Atölyede çalışan kadınlardan Melek Kuşlu da kursa hobi amaçlı başladığını söyledi.

Bu sırada kursta farklı alanlarda eğitim gördüğünü belirten Kuşlu, "Hobi olarak başladım, ancak yeteneğimin olduğunu biliyordum. Burada çok güzel işler çıkınca ben de burada iş olarak bunu geliştirmek istedim" dedi.

Melek Kuşlu, kurstaki diğer kadınlarla iş bölümü yaparak siparişleri hazırladıklarını ifade ederek, "Çok başarılı bir kurs hocamız var. Hocamız, arkadaşlarımızın da becerilerini göz önüne alarak iş dağıtımı yapıyor. Ekip halinde siparişleri yaparak hem aile hem de kendi özel bütçelerimize katkıda bulunuyoruz. Erzurum merkezli olmak üzere oldukça yoğun şekilde siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Halkımız da yaptığımız ürünleri çok beğeniyor ve ilgi gösteriyor." şeklinde konuştu.

Atölyede makine nakışı, mefruşat, el nakışı, vitray, keçe ve koza çalışmaları yaptıklarını anlatan Kuşlu, şöyle konuştu:

"Yaptığımız işler beğenildiği için sosyal medya aracılığıyla bize talepler geliyor. Belediyemizin de makineleri ile siparişleri yaparak halkımıza ulaştırıyoruz. Siparişlerden kazanılan ücretler, herkes arasında eşit bir şekilde paylaştırılıyor. Yaptığımız bu ürünler sayesinde hem müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz hem de aile ve kendi özel bütçemize katkıda bulunuyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Yakutiye Belediyesi Ali Korkut Erzurum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title