Haberler

Şiö Ülkeleri Toplantıları

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Bankalararası Birlik Kurulu ve İş Konseyi toplantıları gerçekleştirildi.

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Bankalararası Birlik Kurulu ve İş Konseyi toplantıları gerçekleştirildi.

Örgüte üye Rusya'nın Kalkınma ve Dış Ekonomik Faaliyet Bankası (Vnesheconombank), Çin Kalkınma Bankası, Kazakistan Kalkınma Bankası, Kırgızistan'ın RSK Bankası, Tacikistan'ın Amonot Bankası ve Özbekistan Dış Ekonomik Faaliyet Milli Bankası üst düzey yöneticileri ile örgütün Genel Sekreteri Raşid Alimov'un katıldığı ŞİÖ Bankalararası Birlik Kurulu 12'inci toplantısında ayrıca, partner bankalar statüsüne sahip Belarus'un Belarusbank, Pakistan'ın Habib Bank Limited ve Moğolistan'ın Kalkınma Bankası yöneticileri de yer aldı.

Üye ülkelerin bankaları arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi, üye ülkelerdeki yatırım projelerinin birlikte finanse edilmesi, bölgede faaliyet yapan uluslararası finans kuruluşlarıyla işbirliğinin geliştirilmesi konularının görüşüldüğü toplantıda, ŞİÖ Bankalararası Birlik Kurulu'nun orta vadede geliştirilmesine ilişkin stratejinin hazırlanması meselesi de detaylı olarak ele alındı.

Ev sahibi Özbekistan Dış Ekonomik Faaliyet Milli Bankası başkanlığında düzenlenen toplantıda, ŞİÖ Bankalararası Birlik Kurulu ve örgüte üye bankalar ile örgütte gözlemci statüsü bulunan ülkelerin bankaları ve finans kuruluşları arasındaki işbirliğinin giderek gelişmekte olduğu dile getirildi. Toplantıda katılımcıların, Moğolistan Kalkınma Bankası'na partner banka statüsünün verilmesi konusundaki kararı kabul edildi.

Öte yandan, Taşkent'te ŞİÖ İş Konseyi toplantısı gerçekleştirildi. Örgüte üye Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın iş adamları ve girişimcilerini birleştiren dernek ve kuruluşların üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, İş Konseyi faaliyetinin daha da geliştirilmesi, üye ülkeler arasındaki ticari ekonomik işbirliğinin genişletilmesi ve bölge ülkelerinin ekonomilerinin geliştirilmesine yönelik ortak projelerin hayata geçirilmesi meseleleri ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Şanghay İşbirliği Örgütü Özbekistan Taşkent Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title