Haberler

Sinopale 5. Uluslararası Sinop Bienali Başladı

Sinopale 5. Uluslararası Sinop Bienali “Kümeler ve Kristaller: Sıfır Noktasında Gözlem”, Sinop eski postane binasındaki sergi açılış töreni ile başladı.

Sinopale 5. Uluslararası Sinop Bienali-"Kümeler ve Kristaller: Sıfır Noktasında Gözlem", Sinop eski postane binasındaki sergi açılış töreni ile başladı.

Avrupa Kültür Derneği ve Sinop Belediyesi işbirliğiyle 2006 yılından beri düzenlenen bienal, yerel ve uluslararası kültürel işbirliğiyle dönüşümü amaçlıyor.

Serginin küratörlerinden, bienalin genel sanat yönetmeni Melih Görgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl bienalin 5'incisini düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bizler için Sinopale'nin yeni üretim, deneyim ve sanat alanı ile günlük yaşam arasındaki dolaşım modellerini doğuran sanat pratiklerini teşvik eden, yerellik ve konumundan ilham alan deneysel karakterini vurgulamak önemli. Sinopale, farklı formatlarda pek çok etkinliği içermektedir. Eş zamanlı olarak, sergiyle aralarında bir hiyerarşi olmaksızın, tüm Sinop şehri kısa süreli performansa dayalı etkinliklerle dolup taşacak. Ayrıca açık hava film gösterimleri programı, Sinopale Yaz Akademisi eğitsel programları, Sinopale Çocuk ve Gençlik Atölyeleri geniş bir izleyici kitlesine ve topluluklara açık olacak."

Sinopluların ve ziyaretçilerin katılımı ile gerçekleştirilecek atölyeler ve forumların da yer aldığı bienalde ulusal ve uluslararası sanatçıların yer alacağını belirten Görgün, bienalin Türkiye, Hollanda, Yunanistan, Almanya, Kanada, Portekiz, Bulgaristan, İsviçre, Avusturya, Fransa gibi birçok ülkeden sanatçı ve sanatseveri de Sinop'ta buluşturduğunu anlattı.

Törende konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise Sinop'ta doğup büyüyüp buradaki ortak geçmişi paylaşıp uluslararası arenada, ülkenin metropollerinde tutunan değerli bilim ve sanat adamlarının dönüp tekrar Sinop'a özel bir önem ve değer atfederek burada kültür programları yapmış olmalarının, Sinop'un geleceği adına kendisini umutlandırdığını dile getirdi.

Törene CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, yerli ve yabancı sanatçılar ile davetliler katıldı. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title