Haberler

Sinop Valiliği Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Verdi

Sinop Valiliği şehit ve gazi aileleri için iftar yemeği düzenledi.

Sinop Öğretmen Evi'nde düzenlenen iftar yemeğine, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Gazi Erdem, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı. İftar öncesi Sinop İl Müftülüğü Tasavvuf Müziği korosundan ilahiler dinlendi. Taşmanlı Köyü İmam hatibi Mustafa Baş'ın ney dinletisinin ardından iftar yemeğine geçildi. Yemekten sonra sonrası konuşma yapan Diyanet işleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Gazi Erdem, " Ramazanın şu mübarek akşamında Kadir Gecesi'nin bütün esenliğinin üzerimize düştüğü şu zaman diliminde, yaptığınız hayırların, verdiğimiz canların, katlandığımız çilelerin, sabırların Cenabı Hak indinde makbul olmasını diliyorum. Dinimizin şehitlik ve gazilik aslında özetle söylemek gerekirse 'emanet olarak bize verilen şeylerin korunması yolunda verilen cana diyoruz'. Bu emanetlere bakıldığında, insanın kendisi emanet, ailesi, malı, dini, vatanı emanettir. Bu emanetler uğruna verilen canda Allah katında aslında yapılan hayırların, alınabilecek sevapların en büyüğü ile karşılanmak üzere kabul ediliyor" dedi.

Erdem konuşmasının sonunda Gazze'de yaşanan katliamla olarak, "Can emniyeti olmayan bir yerde dinin emniyetinden, dinin yaşanmasından bahsetme imkanı yoktur. Filistin'de şuanda tarihin en büyük dehşetlerinden birisi yaşanıyor. Bir savaş var, mazlumların, mağdurların öldürülmesi var. Bir de bunun gösterilmesi var. Hamile bir bayanı nişan almış İsrail askerinin üzerindeki tişörtte 'Bir kurşun at, iki canı birden al diyor' bu olabilecek vahşetin en büyüğüdür. Allah'ın gazabı çok yakındır. Şu mübarek akşamda, Kadir Gecesi'nde, duaların kabul olduğu şu mübarek gecede cenabı haktan niyaz ediyorum ki Müslüman kardeşlerimize kurtuluş versin, zalimin zulmünden kurtarsın. Vermiş olduğunuz evlatlardan, canlardan dolayı, akıttığınız kanlardan dolayı, vatan uğruna yaptığınız bu hizmetten dolayı hepinizi yeniden taktir ediyor, teşekkür ediyor ve Cenabı Hak'kın sizi bir kes daha ödüllendirmesini bu mübarek akşamda istirham ediyorum" diye konuştu.

Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun yaptığı konuşmada, "İslamiyet'in yayılmasında sonra şehitlik ile birlikte gazilik her savaşa katılanın almak istediği bir şeref unvanı olmuştur. Gazi ruhu ve gazilik Türk kültüründe derin izler bırakmıştır. İnsan bir yolcudur ruhlar aleminden, ana rahminden, dünyadan, kabirden ve haşirden geçerek ebette gidecektir. Şehit ve gazileri ölüme gülerek çeken kuvvet ebedi yurta hasrettir" şeklinde konuştu.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Bugün çok özel bir gün. Bu toprağı mübarek yapan bütün unsurlar burada bir arada. Bu toprağı vatan yapan, bu bayrağa al rengini veren şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile birlikteyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Bugün aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü. Bu millet şehitlerimizin manevi heykellerini ebediyete kadar gönüllerinde taşıyacaktır. Ülkemizin etrafı kan gölü, ülkemizin etrafında birçok toprak parçalanıyor, bir sürü insan, kardeşlerimiz şehit ediliyor. Her gün kadınlar, kızlar, erkekler, çocuklar, yaşlılar maalesef hayatını kaybediyor. Bu bize şunu gösteriyor; gerektiği durumda vatan için, din için, namus için, bütün kutsal değerler için ölmeyi göze alırsanız toprak size vatan olur. O vatan içerisinde ebet müddet güven ve huzur içerisinde var olursunuz. Ama gerektiği zaman savaşı göze alamasanız, şehit olmayı göze alamazsanız, gazi olmayı göze alamasanız, yurdunuza, toprağınıza göz dikenler en olmadık zamanda sizin kutsal değerlerinizi tarumar ederler. Allah yurdumuzu korusun, milletimizi korusun, bu bayrak ve ezanın altında ebediyete kadar var kılsın. Sizleri ve yakınlarınızı, şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla minnetle anıyorum" dedi.

Programın Jandarma Albay Osman Coşkunun projesi kapsamında Ressam İlker Kurt'un kaleme aldığı şehitlerin kara kalem portreleri ailelerine hediye edildi. Şehit ailelerine hediyelerini Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Albay Osman Coşkun birlikte verdi. Program hediyelerin verilmesi ile sona erdi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sinop Valiliği Kadir Gecesi Osman Coşkun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli?
title