Haberler

Sinop Üniversitesi Nükleer Santrale Eleman Yetiştirecek

Güncelleme:

Sinop Üniversitesi Rektörü Recep Bircan, "Sinop'ta yapılacak nükleer santrallerinde çalışacak insanları hem 4 yıllık hem de iki yıllık okulumuzda yetiştireceğiz." dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, "Sinop'ta yapılacak olan nükleer santrallerinde çalışacak insanları hem 4 yıllık hem de iki yıllık okulumuzda yetiştireceğiz. Bunun için başlatılan çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, üniversite çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2011 yılında rektörlük görevini aldıktan sonra fakülte sayısını yüzde 50 daha arttırdıklarını dile getiren Bircan, önümüzdeki yıl öğrenci alacak olan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nde Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünün açılmasının yanında, nükleer teknoloji konusunda da bir yüksekokul açılması kararının alındığını söyledi. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, "Üniversitelerin önemli özelliklerinden bir tanesi de bulunduğu yörenin temel dinamiklerini harekete geçirmek. Sinop Üniversitesi olarak hedeflerimizden birisi de enerji. Nükleer santral kabul etsek de, etmesek de Sinop'a kurulacak. Tabi nükleer santralden ziyade, nükleer teknoloji ülkemizde çok daha önemli. Diyoruz ki; 'nükleer enerji denildiği zaman Sinop Üniversitesi akla gelsin'. Bu konuda nükleer enerji mühendisliğini kurduğumuz gibi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan toplantıların sonucu olarak Sinop'a nükleer teknolojilerle ilgili bir yüksekokul kurulması kararı alındı. İnşallah ilerleyen günlerde bu santrallerde çalışacak insanların yetişmesi, hem 4 yıllık okulumuzda, hem de iki yıllık okulumuzda mümkün olacak. Tabi bu teknoloji sadece enerji değil. Bunun yanında tıp var. Nükleer teknoloji, tıpta, sanayide, savunma sanayinde kullanılıyor" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Bircan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title