Haberler

Sinop Üniversitesi'nden Öğrenci Talebi

Sinop Üniversitesi bölüm, program, lisansüstü eğitim birimleri ile bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikleriyle yurt içi ve yurt dışından 3 bin 100 öğrenci talebinde bulundu.

Sinop Üniversitesi bölüm, program, lisansüstü eğitim birimleri ile bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikleriyle yurt içi ve yurt dışından 3 bin 100 öğrenci talebinde bulundu.

Bu kapsamda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Sinop Üniversitesi, ön lisans ve lisans programları birinci sınıflarına 3 bin 100 yeni öğrenci talep etti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), güncellenmeye devam eden "2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"na göre, Sinop Üniversitesi'nde mevcut olan bölümlere ve programlara 2 bin 260 kontenjan verildi. İlave olarak bu yıl içinde yeni açılan bölümlere ve programlara istenen kontenjan ise 840 oldu. Bu rakamlara göre 2015-2016 eğitim-öğretim yılında birinci sınıflar için toplam 3 bin 100 yeni öğrenci kontenjanına ulaşan Sinop Üniversitesi, her geçen gün öğrenci sayısını, bölüm ve program çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop'un en büyük ailesi olarak ilin ekonomisine ve sosyokültürel yaşamına katkı sağlamaya devam ettiklerini belirterek, "Kuruluşundan bu yana geçen 7 yılın ardından kurumsallaşma adına önemli adımlar attık. Üniversitemiz, Sinop'a yakışır bir şekilde, kente artı değer sağlayan bir eğitim kurumu olma yolunda her geçen gün ilerliyor. Özellikle yeni kampüs alanına yaptığımız yatırımlarla, üniversiteler içerisinde ön plana çıkacağımızı ve tercih edilebilirliğimizi arttıracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde yeni kampüs alanımızda Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi ve Ayancık'ta da Ayancık Meslek Yüksekokulunun temellerini atacağız. Tüm bu fiziki gelişmelerin yanında başarılarıyla da adından söz ettirmeye devam eden üniversitemiz, URAP (2014) verilerine göre 2007 yılında kurulan 27 devlet üniversitesi arasında akademik başarısı ile 2. sıraya yükselmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu başarıların artarak devam edeceği ve üniversitemizin Sinop'un eğitim, kültür ve turizm şehri olma vizyonuna önemli katkılar sağlayacağı inancındayım" dedi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayancık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title