Haberler

Sinop'un Yeni Tünelleri 15 Mart'ta Açılıyor

Sİnop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop-Samsun arasını yaklaşık 1.5 saate indirecek olan Çiftlik, Demirciköyü ve Gerze tünellerinin 15 Mart tarihinde trafiğe açılmasının planlandığını söyledi.

Sİnop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop- Samsun arasını yaklaşık 1.5 saate indirecek olan Çiftlik, Demirciköyü ve Gerze tünellerinin 15 Mart tarihinde trafiğe açılmasının planlandığını söyledi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Karadeniz Sahil Yolu'nun önemli noktalarından olan Sinop-Gerze yolundaki Çiftlik, Demirciköyü ve Gerze tünelleri ile yol yapım çalışmalarını inceledi. Müteahhit firma ve Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Vali Köşger, yol çalışmalarında görevli işçilere de baklava ikram etti.

Tünellerin 15 Mart tarihine kadar bitirilmesinin amaçlandığını kaydeden Vali Yavuz Selim Köşger, "Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarından birisi Sinop'ta tamamlanmak üzere. Birbirleriyle viyadükle bağlı olan Çiftlik köyü ve Demirciköyü'ndeki iki tünelin yapım çalışmaları son aşamaya geldi. Karadeniz Sahil Yolu'nun devamı mahiyetinde ki bu yol tamamlanmak üzere. 15 Mart tarihinde yapacağımız açılışa yetiştirilmek için çalışmalar sürüyor. Arkadaşlarımız gece-gündüz bütün mesailerini harcayarak yolun son şeklini vermeye çalışıyorlar. Sinop'u dünyaya çağdaş standartlarla bağlayacak olan bu kara yolunun, bitirilmesi için her türlü çalışma son aşamasına getirilmiş durumda. Karayollarını ve bu işin yüklenicilerini tebrik ediyorum. İnşallah Sinop'un kalkınmasında bu yollar büyük katkı sağlayacaklar. Dediğim gibi 15 Mart itibariyle yolumuzu trafiğe açacağız. Yani açılışa hazır hale gelecek. Umuyoruz sayın başbakanımızın katılımı ile bir tören düşünülüyor. Çiftlik köyündeki her bir tünelin uzunluğu bin 200 metre. Demirciköyü tünelleri ise bin 680 metre uzunluğunda. Yani toplam uzunluğa baktığımızda bu mevkide 5 bin 900 metrelik tünel inşa edilmiş oldu. Bolu tüneliyle mukayese ederseniz, tek tüm 3 kilometre civarındaydı ve 12 yılda yapılabilmişti. Çok kısa sürede bu tünellerin gerçekleştirilmiş olması devletimizin ve ülkemizin büyük bir başarısı. Samsun- Sinop 1.5 saate inmiş olacak" dedi.

Gerze- Sinop arasındaki duble yol yapım çalışmalarını da gezen Vali Köşger, Yakakent- Sinop bağlantısının en son aşamasına geldiğini söyledi. Köşger, "Karadeniz Sahil Yolu'nun bir devamı mahiyetinde Sinop'u dünyaya en üst standartlarda bağlayacak hale getirdik. 10-15 gün içerisinde bu yolumuz açılmış olacak. Sinoplular da çağdaş standartlara sahip bir otoyoldan dünyaya bağlantı kurmuş olacaklar. Bu bizim için çok önemli. Sinop önümüzdeki yıllarda çok önemli bir turizme ivme kazandıracak, Sinop'u hareketlendirecek bir yatırım. Cumhuriyet tahinin en hacimli yatırımlarından birisi gerçekleşmiş olacak. 1 milyon 250 bin dolarlık bir harcamayla Yakakent-Sinop bağlantısı tamamlanıyor. Bu 2.5 milyar TL'ye tekabül ediyor. Sinop'a ve Türkiye'ye hayırlı olsun diyoruz" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Gerze Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title