Haberler

Sinop'taki Heyelan

Sinop'un Ayancık ilçesi Genze mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan karayolunu ulaşıma açma çalışmalarına başlandı.

Sinop'un Ayancık ilçesi Genze mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan karayolunu ulaşıma açma çalışmalarına başlandı.

Sinop Valisi Hasan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki illerde zaman zaman heyelan meydana geldiğini belirtti. Heyelanların günlük hayatı olumuz etkilediğine işaret eden İpek, aşırı sağanağın ardından Ayancık ilçesinde oluşan heyelanın da Sinop merkez ile ilçeye ulaşımı sağlayan yolun kapanmasına neden olduğunu hatırlattı.

Karayolları ekiplerinin ilk andan itibaren konuyu yakından takip ettiklerini kaydeden İpek, "Bölgedeki heyelan hareketliliği şu an için hafiflemiş durumda. Ekiplerimiz yolu tekrar ulaşıma açmak için çalışmalara başladı. Çünkü heyelan hareketliliği devam ederken bu çalışmalar yapılamıyordu. Tabii bu arada ilçemize ulaşım köy yolları vasıtasıyla yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız bir mağduriyet yaşamadı." diye konuştu.

İpek, Karadeniz sahil yolunun Sinop kısımının yapılmasının heyelan sorunlarını ortadan kaldıracağını belirterek, "Karayolları ilgilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. Proje çalışmaları devam ediyor. Kesin değil ama umuyorum 2018 yılında ihalesi yapılacak." dedi.

Sinop'ta geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak nedeniyle Sinop-Ayancık karayolu Genze mevkisinde heyelan meydana gelmiş ve bu nedenle karayolu ulaşıma kapanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan İpek Karadeniz Ayancık Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title