Haberler

Sinop'ta Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Sinop'ta 2012 yılı vergilendirme dönemi gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Sinop'ta 2012 yılı vergilendirme dönemi gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Polisevi'nde düzenlenen kokteyl ve törene Vali Yaviz Selim Köşger, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Defterdarı M. Emin Narta, kurum müdürleri, meslek odaları ile STK temsilcileri ile mükellefler katıldı. Programda konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, verginin önemine değindi. Ödüle layık görülen mükellefleri kutlayan Vali Köşger, "Ülkemiz son yıllarda 380 milyar TL'lere tekabül eden vergi toplayabiliyor. Bu vergilerin toplanmış olması, bu vergiyi ödeyenlerin her kuruşunu ödeyen mükelleflere devlet olarak çok şey borçluyuz ve müteşekkiriz. İyi işleyen bir devletin önemli hususiyetlerinden biri aldığı vergileri yerli yerince kamu hizmetine dönüştürebilmesi. Ülkemizde bu açıdan önemli gelişmeler olduğunu ifade etmek istiyorum. Önemli kamu yatırımları oluyor ve alt yapı sıkıntıları bertaraf ediliyor. Bütçeyi yönetmek, parayı yönetmek çok önemli. Toplam gelirleri, kamu yatırımları için planlayabilmek çok önemli. En iyi olan yapılıyor, daha iyisi de olacak. Ağalık vermeyle efelik vurmayla diyen bir atasözü vardır. Ben vergi veren tüm mükelleflere huzurunuzda teşekkür ediyorum. Zor koşular içerisinde özel sektörde faaliyet gösteren, istihdam oluşturan ve vergi veren tüm mükelleflerimize ülkemiz çok şey borçlu" dedi.

Verginin bir anayasa görevi olduğunu hatırlatan İl Defterdarı M. Emin Narta ise, "Ödenen vergiler sayesinde Türkiye Cumhuriyeti her ayın başında memurunun, her ayın sonunda işçisinin maaşını aksatmadan verebiliyor. Vergi ekonominin can ve kan suyudur. Ben vergi veren tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program bitiminde gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenlere, hediye ve plaketleri verildi. Kurumlar vergisinde en fazla vergi ödeyen Recep Özcan, İmamoğlu Çelik ve SİNKAŞ Keten ile gelir vergisinde en fazla vergi ödeyen Yalçın Küçükbaş, Rıfat Turgut ve Mustafa Kurnaz ödüllerini protokolün elinden aldı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Bircan Baki Ergül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title