Haberler

Sinop'ta Öğrenciler Karnelerini Aldı

Sinop’ta okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullardaki 32 bin 500 öğrenci karne aldı.

Sinop'ta okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullardaki 32 bin 500 öğrenci karne aldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının bitmesinin ardından Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın katılımıyla Sinop Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Karne dağıtımın töreninde açıklamada bulunan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, "Çocukları tebrik ediyorum, öncelikle siz normal bir eğitim öğretim tamamlamadınız. Ortaokulu bitirerek temel eğitiminizi tamamladınız ve orta öğretime geçişe hak kazandınız sizin için farklı bir yıldı. Tatili en çok siz hak ettiniz, bugün 32 bin 500 öğrenci karne aldı belki de ama bunu en çok 8.sınıfların hakkettiğini biliyorum. Sinop olarak bu dönemi çok verimli bir şekilde geçirdiğimizi biliyorum bu sene bir de farklı bir uygulama vardı. Dershaneler kapatılmıştı öğrencilerin okullardaki kurslarla ilgili ilk deneme yılıydı okullardaki hazırlayıcı kurslarımızla dershanelerden daha yüksek bir başarıyı öğrencilerimize sunduk hem de devletimizin imkanıyla bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimiz ve sizleri tebrik ediyorum" dedi.

8. sınıftan mezun olan öğrencilerin lise tercihlerini yaparken rehber öğretmenlerine danışmaları gerektiğini ifade eden Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, şöyle konuştu: "Sinop'ta başlattığımız eğitim yatırımlarından dolayı gelecek 50 yıl boyunca bina ve tesis anlamında sıkıntı yaşanmayacak. Söz konusu bina ve tesislerin bir bölümünün yapımına başlanılmış, diğerlerinin ise proje çalışmaları devam etmektedir. Devam eden ve hayata geçecek diğer projelerin toplam maliyeti 106 milyon liradır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen sayın valimize ve diğer büyüklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEOG sınavında 1. olan Ezgi Gönül'e Vali Yasemin Özata Çetinkaya, 2. olan Miray Özcan'a Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan hediyelerini takdim etti.

Sonrasında dereceye giren öğrencilere sırasıyla hediyeleri verildi. Hediye töreninin ardından karnelerini almak üzere öğrenciler sınıflarına dağıldı. Karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline girmiş olmanın sevincini yaşadı.

Bazı veliler karne dağıtım töreninde çocuklarını yalnız bırakmazken karnelerinde zayıf notları bulunan öğrenciler ise üzüntülü anlar yaşadı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Türkkan Çetinkaya Türkiye Sinop Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title