Haberler

Sinop'ta Gezici Film Festivali'ne Doğru

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop Valiliği, Sinop Belediye Başkanlığı, Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla Sinop'ta 6 9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Gezici Film Festivali'nin hazırlıkları sürüyor.

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop Valiliği, Sinop Belediye Başkanlığı, Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla Sinop'ta 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Gezici Film Festivali'nin hazırlıkları sürüyor.

Festivalle ilgili Sinop'a gelen Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ve Festival Yönetmeni Başak Emre, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan ile birlikte Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

Festival hazırlıkları hakkında bilgi veren Ankara Sinema Derneği Başkanı Boyacıoğlu, festivalin üçüncüsünü Sinop'ta gerçekleştirecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti

Sinop'ta sinema salonu olarak kullanılabilecek bir yer bulmak için uğraştıklarını söyleyen Boyacıoğlu, "Bununla ilgili bir takım girişimlerimiz var. Sayın Valimiz de bu konuda bizi destekledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü sinema salonu olmayan illere gösterici ses düzeni, perde ve teknik ekipman sağlıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız var. Çok kısa süre içerisinde Sinop'ta arada bir film gösterileri de yapılabilecek. Aralık ayında üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalde filmleri üç gün boyunca Halk Eğitim Salonunda göstermeyi düşünüyoruz.Bu yılki festivale oyuncu Uğur Yücel, yönetmenler Zeki Demirkubuz ve Ercan Kesal gibi ünlü isimlerin konuk olmasını bekliyoruz" dedi.

Vali Köşger ise gelen konukların Sinop'a sanatsal yönden büyük katkı sağlayacağını belirterek şunları dile getirdi:

"Sinop'ta yıllardır bir sinema yok. Sinopluların aslında duyarlı olduğu ve sevgiyle yaklaştıkları bu sanatsal açığı Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu'nun katkıları ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanının gayretleriyle bir sinema festivaliyle kapatmaya çalışıyoruz. Biz de elimizden gelen desteği kendilerine sağlıyoruz. Asıl işi yüklenen ve omuzlayıp götüren onlar. Bu yıl  üçüncüsü yapılacak festivali artık geleneksel hale dönüştürmeyi istiyoruz. Umarım bundan sonra Sinop'ta sürekli sinema faaliyeti olur. Bu bağlamda festival de artık geleneksel bir hale dönüşür ve devam eder. Bu yıl çok güzel bir sinema festivali olacağını tahmin ediyoruz. Bu festivalle birlikte Sinop'ta ve civardaki tüm sinemaseverleri film izlemeye davet ediyoruz ve bekliyoruz." - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Sinop Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title