Haberler

Sinop'ta Av Köpekleri Yarıştı

Sinop'ta ilk kez Erfelek Avcılar ve Atıcılar Derneği öncülüğünde 'Fermalı Av Köpekleri Mera ve Kovucu Irklar Yarışması' düzenlendi.

Sinop'ta ilk kez Erfelek Avcılar ve Atıcılar Derneği öncülüğünde 'Fermalı Av Köpekleri Mera ve Kovucu Irklar Yarışması' düzenlendi.

Sinop'un Erfelek İlçesi Çelen Köyü'nde düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda avcı katıldı. Kuş avında kullanılan köpekler için 1-16 aylık köpekler 'junior' kategorisinde yarıştı. Yarışmada av köpekleri, araziye salınan bıldırcını kısa sürede bulmaya çalıştı. Arama stili, fermada bekleme, sahibiyle koordinasyonu gibi özelliklerin değerlendirildiği yarışma ilgiyle izlendi. Erfelek Avcılar ve Atıcılar Deneği Başkanı Selman Yiğit yaptığı açıklamada, Sinop'ta ilk defa düzenlenen yarışmaya katılımın yüksek olduğunu, Türkiye'nin her yerinden gelen avcıların burada dostluk kurduğunu ve 50 av köpeğinin yarıştığını söyledi.

Samsun Salıpazarı İlçesi'nden Haşim Yıldırım 'Linca' adlı av köpeğiyle birinci, Hüseyin Çelebi 'Baron' adlı köpeğiyle ikinci ve İbrahim Somoncu 'Condor' adlı köpeğiyle üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren av köpeği sahiplerine ödülleri verildi.

- Sinop

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Avcılar Erfelek Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title