Haberler

Sinop'ta 30 Bin Ton Pirinç Üretiliyor

Güncelleme:

Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, kentte 31 bin 39 dekarlık alanda çeltik üretimi yapıldığını belirterek, "Sinop'ta bin 220 üretici yılda yaklaşık 30 bin ton pirinç üretiyor. Türkiye'nin pirinç üretiminin yüzde 6'sı kentimizden karşılanıyor" dedi.

Sinop'ta çiftçiler bahçelere girip çeltik üretimine başladı. Özellikle Sinop kent merkezi başta olmak üzere Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde ailelerin geçim kaynağını oluşturan çeltik üretimi çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, kentin çeltik üretimi alanında Türkiye'de sayılı illerden biri olduğunu ifade ederek, "Sinop il ve ilçelerini kapsayan çeltik alanı ölçüsü, yaklaşık olarak 31 bin 39 dekarı kapsıyor. Bin 220 ruhsatlı çeltik üreticisi bulunuyor. Sinop il genelinde yılda yaklaşık 30 bin ton çeltik üretimi yapılıyor. Bu da çeltik üretimi olarak Türkiye'nin yüzde 6'sını Sinop üretiyor demek. Çeltik üretiminin ihracı Türkiye içinde gerçekleştiriliyor. Üretim düşük olduğundan dışarıya ihraç yapmıyoruz. Türkiye genelinde üretilen çeltik ülkemize yetmiyor" dedi.

Devlet tarafından çiftçilere destek verildiğini de hatırlatan Başkan Yılmaz Özben, "Geçen yıl 2 taksit halinde bin 500 TL mazot ve hububat desteği verildi. Bir de üretilen dönüm başına 18 TL'lik yardım yapılıyor. Nükleer santral konusu da çiftçileri düşündüren bir konu. Nükleer santral, çeltik üretimini etkiler. Ürünün satışı noktasında sıkıntı yaratacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Durağan Boyabat Türkiye Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title